Stenersen, Christian

Fra Moss byleksikon
(Omdirigert fra Christian Stenersen)
Hopp til navigeringHopp til søk
Christian Stenersen i silhuett på minnesten reist av Rygge-Vaaler Sparebank i 2009. Utført av billedkunstner Birthe Marie Løveid etter idé fra Karin Elisabet Wang Ernø. Fotograf: Bjørn Wisth, 2014.
Byvåpen-minnesten midt i Dronningens gate til ære for Christian Stenersen , "Mossekråkas far". Fotograf: Bjørn Wisth, 2014.

Christian Stenersen (1899-1984) var scenograf, maler, tegner, grafiker og lokalhistorisk skribent. Stenersen var født i Moss og utdannet seg ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han var scenograf/teatermaler ved Centralteatret og Nasjonaltheatret i perioden 1935-1969. Han stilte ofte ut malerier på Høstutstillingen med naturmotiver fra Telemark.

Som pensjonist bosatt i Moss tegnet han en rad gamle bygninger og miljøer i byen. Han skrev også lokalhistoriske artikler i lokalpressen under betegnelsen "Stener". En av de viktigste oppgavene hans var forslagene til nytt byvåpen. Christian Stenersen utformet det byvåpenet vi har i dag, en gul kråke på rød bunn. Vedtatt og godkjent i 1954.


Se også: Byvåpenet


Kilder:Artikkelen er skrevet av: Per Edfeldt (PE)