Forskjell mellom versjoner av «Contiga»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Contiga''', Peer Gynts vei 1 i Moss er en del av et landsdekkende konsern - med hovedkontor i Moss - som produserer prefabrikkerte totalløsninger for byggverk. Bedriften tilbyr både betong, stål og avansert konstruksjonskompetanse i ett selskap. Hovedkontoret ble flyttet fra Oslo til Moss i 2011, og betongelementene blir produsert ved fabrikker i Moss, Fredrikstad og Stjørdal. Stålkonstruksjonene produseres i Kongsvinger og Flisa.  
+
'''Contiga''', med hovedkontor i [[Peer Gynts vei]] 1 i Moss, er en del av et landsdekkende konsern som produserer prefabrikkerte totalløsninger for byggverk. Bedriften tilbyr både betong, stål og avansert konstruksjonskompetanse i ett selskap. Hovedkontoret ble flyttet fra Oslo til Moss i 2011, og betongelementene blir produsert ved fabrikker i Moss, Fredrikstad og Stjørdal. Stålkonstruksjonene produseres i Kongsvinger og Flisa.  
Contiga ble dannet i 1998 ved fusjon av blant andre Norske Elementbygg AS, som igjen hadde sine  
+
 
røtter i [[B. Brynildsen]] & Sønner AS. BB startet virksomheten ved Kanalen i Moss i 1913. Deler av produksjonen ble flyttet til Trolldalen i 1962, mens virksomheten ved Kanalen først ble nedlagt i 1997. I 1990 ble bedriften fusjonert med Fredrikstad Elementbygg AS som hadde drevet virksomheten siden 1963. I 2016 ble Contiga fusjonert med selskapet Nor Element, som Contiga har eid i flere år.  
+
Contiga ble dannet i 1998 ved fusjon av blant andre Norske Elementbygg AS, som igjen hadde sine røtter i [[B. Brynildsen|B. Brynildsen & Sønner AS]]. BB startet virksomheten ved [[Kanalen]] i Moss i 1913. Deler av produksjonen ble flyttet til [[Trolldalen]] i 1962, mens virksomheten ved Kanalen først ble nedlagt i 1997. I 1990 ble bedriften fusjonert med Fredrikstad Elementbygg AS som hadde drevet virksomheten siden 1963. I 2016 ble Contiga fusjonert med selskapet Nor Element, som Contiga har eid i flere år.  
 +
 
  
 
'''Kilde:'''  
 
'''Kilde:'''  
 
*Contigas hjemmeside.
 
*Contigas hjemmeside.
 +
 +
  
 
-------------
 
-------------

Revisjonen fra 2. jan. 2017 kl. 20:41

Contiga, med hovedkontor i Peer Gynts vei 1 i Moss, er en del av et landsdekkende konsern som produserer prefabrikkerte totalløsninger for byggverk. Bedriften tilbyr både betong, stål og avansert konstruksjonskompetanse i ett selskap. Hovedkontoret ble flyttet fra Oslo til Moss i 2011, og betongelementene blir produsert ved fabrikker i Moss, Fredrikstad og Stjørdal. Stålkonstruksjonene produseres i Kongsvinger og Flisa.

Contiga ble dannet i 1998 ved fusjon av blant andre Norske Elementbygg AS, som igjen hadde sine røtter i B. Brynildsen & Sønner AS. BB startet virksomheten ved Kanalen i Moss i 1913. Deler av produksjonen ble flyttet til Trolldalen i 1962, mens virksomheten ved Kanalen først ble nedlagt i 1997. I 1990 ble bedriften fusjonert med Fredrikstad Elementbygg AS som hadde drevet virksomheten siden 1963. I 2016 ble Contiga fusjonert med selskapet Nor Element, som Contiga har eid i flere år.


Kilde:

  • Contigas hjemmeside.Skrevet av Elisabeth Vogt (EV).