Forskjell mellom versjoner av «Contiga»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
Linje 1: Linje 1:
'''Contiga''', med hovedkontor i [[Peer Gynts vei]] 1 i Moss, er en del av et landsdekkende konsern som produserer prefabrikkerte totalløsninger for byggverk. Bedriften tilbyr både betong, stål og avansert konstruksjonskompetanse i ett selskap. Hovedkontoret ble flyttet fra Oslo til Moss i 2011, og betongelementene blir produsert ved fabrikker i Moss, Fredrikstad og Stjørdal. Stålkonstruksjonene produseres i Kongsvinger og Flisa. Contiga har også bedrifter Sverige, Danmark og Tyskland. Og er medeier i en bedrift i Latvia. Moss er selskapets største avdeling.
+
'''Contiga''', med hovedkontor i [[Peer Gynts vei]] 1 i Moss, er en del av et landsdekkende konsern som produserer prefabrikkerte totalløsninger for byggverk. Bedriften tilbyr både betong, stål og avansert konstruksjonskompetanse i ett selskap. Hovedkontoret ble flyttet fra Oslo til Moss i 2011, og betongelementene blir produsert ved fabrikker i Moss, Fredrikstad og Stjørdal. Stålkonstruksjonene produseres i Kongsvinger og Flisa. Contiga har også bedrifter Sverige, Danmark og Tyskland. Og er medeier i en bedrift i Latvia. Moss er selskapets største avdeling. Her blir det produsert betongelementer som søyler, bjelker, og hulldekker i stort omfang.
  
Contiga ble dannet i 1998 ved fusjon av blant andre Norske Elementbygg AS, som igjen hadde sine røtter i [[B. Brynildsen|B. Brynildsen & Sønner AS]]. BB startet virksomheten ved [[Kanalen]] i Moss i 1913. Deler av produksjonen ble flyttet til [[Trolldalen]] i 1962, mens virksomheten ved Kanalen først ble nedlagt i 1997. I 1990 ble bedriften fusjonert med Fredrikstad Elementbygg AS som hadde drevet virksomheten siden 1963. I 2016 ble Contiga fusjonert med selskapet Nor Element, som Contiga har eid i flere år.  
+
Contiga ble dannet i 1998 ved fusjon av blant andre Norske Elementbygg AS, som igjen hadde sine røtter i mossebedriften [[B. Brynildsen|B. Brynildsen & Sønner AS]]. BB startet virksomheten ved [[Kanalen]] i Moss i 1913. Deler av produksjonen ble flyttet til [[Trolldalen]] i 1962, mens virksomheten ved Kanalen først ble nedlagt i 1997. Her ble det i stedet bygget boligblokkene med adresse [[Bryggekanten]]. I 1990 ble bedriften fusjonert med Fredrikstad Elementbygg AS som hadde drevet virksomheten siden 1963. I 2016 ble Contiga fusjonert med selskapet Nor Element, som Contiga har eid i flere år.  
  
 +
'''Kilder:'''
 +
 +
* Contigas hjemmeside.
  
'''Kilder:'''
 
* Contigas hjemmeside.
 
 
* Moss Avis
 
* Moss Avis
 +
  
  
  
 
-------------
 
-------------
Skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
+
 
 +
[[EV]]
  
 
[[Kategori: Bedrifter]]
 
[[Kategori: Bedrifter]]

Nåværende revisjon fra 17. jun. 2020 kl. 15:07

Contiga, med hovedkontor i Peer Gynts vei 1 i Moss, er en del av et landsdekkende konsern som produserer prefabrikkerte totalløsninger for byggverk. Bedriften tilbyr både betong, stål og avansert konstruksjonskompetanse i ett selskap. Hovedkontoret ble flyttet fra Oslo til Moss i 2011, og betongelementene blir produsert ved fabrikker i Moss, Fredrikstad og Stjørdal. Stålkonstruksjonene produseres i Kongsvinger og Flisa. Contiga har også bedrifter Sverige, Danmark og Tyskland. Og er medeier i en bedrift i Latvia. Moss er selskapets største avdeling. Her blir det produsert betongelementer som søyler, bjelker, og hulldekker i stort omfang.

Contiga ble dannet i 1998 ved fusjon av blant andre Norske Elementbygg AS, som igjen hadde sine røtter i mossebedriften B. Brynildsen & Sønner AS. BB startet virksomheten ved Kanalen i Moss i 1913. Deler av produksjonen ble flyttet til Trolldalen i 1962, mens virksomheten ved Kanalen først ble nedlagt i 1997. Her ble det i stedet bygget boligblokkene med adresse Bryggekanten. I 1990 ble bedriften fusjonert med Fredrikstad Elementbygg AS som hadde drevet virksomheten siden 1963. I 2016 ble Contiga fusjonert med selskapet Nor Element, som Contiga har eid i flere år.

Kilder:

  • Contigas hjemmeside.
  • Moss Avis
EV.