Eldbjørgs ballett og dansestudio

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Eldbjørgs ballett- og dansestudio, Klostergata 4, Moss. Eldbjørg Bache-Mathiesen startet med Eldbjørgs ballettskole i Sarpsborg i 1967. Undervisningen ble utvidet også til Halden, Moss og Fredrikstad. Idag er navnet Eldbjørgs ballett- og dansestudio. Skolen har undervisning i sine egne lokaler i Moss og i dansesalen på Kirkeparken videregående skole. Skolen har ca 600 elever og tar inn i elever fra 3 1/2 års alder og helt opp til 50-åringer.

Skolens undervisning legger hovedvekt på klassisk ballett, men tilbyr også jazzdans/hip hop og afrodans. Flere av elevene har fått en profesjonell karriere, enten som danser, pedagog eller koreograf.

Ballettskolen har satt opp en rekke forestillinger, de første årene med egenproduserte danseoppvisninger. I de senere årene har forestillinger som Nøtteknekkeren, Coppelia, Askepott og Tornerose blitt koreografert og innstudert i samarbeid med profesjonelle dansere fra Nasjonalballetten. Undervisningen i klassisk ballett følger Royal Academy of Dance sine retningslinjer.

Daglig leder er fra 2016 Marianne Bache-Mathiesen.


Kilde:

  • Ballettskolens hjemmeside
  • Moss Avis

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)