Forskjell mellom versjoner av «House of Foundation»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
 
'''House of Foundation''', Henrik Gerners gate 12, er et kunstnerkollektiv og et litteraturhus (anerkjent av Fritt Ord som litteraturhus høsten 2011).  
 
'''House of Foundation''', Henrik Gerners gate 12, er et kunstnerkollektiv og et litteraturhus (anerkjent av Fritt Ord som litteraturhus høsten 2011).  
H/O/F ble etablert i lokalene til gamle Mølla Kunstskole i Møllebyen i november 2009. Huset inneholder blant annet bokhandel, to visningsrom med skiftende utstillinger , et kunst- og designutsalg og flere kontorer/atelierer. Tanken med den faste utstillingen er at kunstnere som er der kunstnerne kan etterlate seg et spor eller et kunstverk i huset. Å lete frem disse verkene er en aktivitet i seg selv.  
+
H/O/F ble etablert i lokalene til gamle Mølla Kunstskole i Møllebyen i november 2009. Huset inneholder blant annet bokhandel, to visningsrom med skiftende utstillinger, et kunst- og designutsalg, kafe og flere kontorer/atelierer. Tanken med den faste utstillingen er at kunstnere som er der kunstnerne kan etterlate seg et spor eller et kunstverk i huset. Å lete frem disse verkene er en aktivitet i seg selv.  
Hvert år arrangeres det en tverr-estetisk litteraturfestival, med hovedfokus på det skrevne ordet.  
+
Hvert år arrangeres det en tverr-estetisk litteraturfestival, med hovedfokus på det skrevne ordet. House of Foundation og Audiatur bokhandel ble kåret til Årets bokhandel i 2012.
  
 
''EV''
 
''EV''
  
'''Kilde:''' House of Foundation
+
'''Kilder:''' House of Foundation og Visit Moss
  
 
[[Kategori: Kulturhus]]
 
[[Kategori: Kulturhus]]

Revisjonen fra 28. apr. 2014 kl. 12:45

House of Foundation, Henrik Gerners gate 12, er et kunstnerkollektiv og et litteraturhus (anerkjent av Fritt Ord som litteraturhus høsten 2011). H/O/F ble etablert i lokalene til gamle Mølla Kunstskole i Møllebyen i november 2009. Huset inneholder blant annet bokhandel, to visningsrom med skiftende utstillinger, et kunst- og designutsalg, kafe og flere kontorer/atelierer. Tanken med den faste utstillingen er at kunstnere som er der kunstnerne kan etterlate seg et spor eller et kunstverk i huset. Å lete frem disse verkene er en aktivitet i seg selv. Hvert år arrangeres det en tverr-estetisk litteraturfestival, med hovedfokus på det skrevne ordet. House of Foundation og Audiatur bokhandel ble kåret til Årets bokhandel i 2012.

EV

Kilder: House of Foundation og Visit Moss