Forskjell mellom versjoner av «House of Foundation»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 3: Linje 3:
  
 
'''House of Foundation''', Henrik Gerners gate 12 i Moss, er et kunstnerkollektiv og et litteraturhus (anerkjent av Fritt Ord som litteraturhus høsten 2011).  
 
'''House of Foundation''', Henrik Gerners gate 12 i Moss, er et kunstnerkollektiv og et litteraturhus (anerkjent av Fritt Ord som litteraturhus høsten 2011).  
H/O/F ble etablert i lokalene til gamle Mølla Kunstskole i Møllebyen i november 2009. Huset inneholder blant annet bokhandel, to visningsrom med skiftende utstillinger, et kunst- og designutsalg, kafe og flere kontorer/atelierer. Tanken med den faste utstillingen er at kunstnere som er der kunstnerne kan etterlate seg et spor eller et kunstverk i huset. Å lete frem disse verkene er en aktivitet i seg selv.  
+
H/O/F ble etablert i lokalene til tidligere Mølla Kunstskole i Møllebyen i november 2009 av Martin Sørhaug og Mari Kolsrud Hustoft. Huset inneholder blant annet bokhandel, tre visningsrom med skiftende utstillinger, et kunst- og designutsalg, kafe og flere kontorer/atelierer. Tanken med den faste utstillingen er at kunstnere som er der kunstnerne kan etterlate seg et spor eller et kunstverk i huset. Å lete frem disse verkene er en aktivitet i seg selv.  
Hvert år arrangeres det en tverr-estetisk litteraturfestival, med hovedfokus på det skrevne ordet. House of Foundation og Audiatur bokhandel ble kåret til Årets bokhandel i 2012.
+
Hvert år arrangeres det en tverr-estetisk litteraturfestival, med hovedfokus på det skrevne ordet. Ut av prosjektet springer forlaget H//O//F, Møllebyen litteraturfestival og House Of Fondations Barnefestival. House of Foundation og Audiatur bokhandel ble kåret til Årets bokhandel i 2012.
  
 
'''Se også''': [[Møllebyen]]
 
'''Se også''': [[Møllebyen]]

Revisjonen fra 9. sep. 2014 kl. 09:34

House of Foundation holder til i Henrik Gerners gate 12. Fotograf: Bjørn Wisth, 2014.
House of Foundation og Audiatur bokhandel ble kåret til Årets bokhandel i 2012. Fotograf: Bjørn Wisth, 2013.

House of Foundation, Henrik Gerners gate 12 i Moss, er et kunstnerkollektiv og et litteraturhus (anerkjent av Fritt Ord som litteraturhus høsten 2011). H/O/F ble etablert i lokalene til tidligere Mølla Kunstskole i Møllebyen i november 2009 av Martin Sørhaug og Mari Kolsrud Hustoft. Huset inneholder blant annet bokhandel, tre visningsrom med skiftende utstillinger, et kunst- og designutsalg, kafe og flere kontorer/atelierer. Tanken med den faste utstillingen er at kunstnere som er der kunstnerne kan etterlate seg et spor eller et kunstverk i huset. Å lete frem disse verkene er en aktivitet i seg selv. Hvert år arrangeres det en tverr-estetisk litteraturfestival, med hovedfokus på det skrevne ordet. Ut av prosjektet springer forlaget H//O//F, Møllebyen litteraturfestival og House Of Fondations Barnefestival. House of Foundation og Audiatur bokhandel ble kåret til Årets bokhandel i 2012.

Se også: Møllebyen


Kilder:

  • House of Foundation
  • Visit Moss

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)