Forskjell mellom versjoner av «Kambobekken»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: Kambobekkens nordre løp har kildeområder i Akershus. Et annet løp strekker seg ca 2 km sørover langs Osloveien. Et tredje løp drenerer et område øst for Kambo. Fra samløpet munner b…)
 
 
(2 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Kambobekkens nordre løp har kildeområder i Akershus. Et annet løp strekker seg ca 2 km sørover langs Osloveien. Et tredje løp drenerer et område øst for Kambo. Fra samløpet munner bekken ut i sjøen i Kambobukta. Undersøkelser v/fiskeforvalter Fylkesmannens miljøvernavdeling viser at Kambobekken er en viktig gytebekk for sjøørret. Det er fiskeforbud i bekken og 100m sone fra utløpet hele året. SHU.
+
Kambobekkens nordre løp har kildeområder i Akershus. Et annet løp strekker seg ca 2 km sørover langs [[Osloveien]]. Et tredje løp drenerer et område øst for [[Kambo]]. Fra samløpet munner bekken ut i sjøen i [[Kambobukta]].  
 +
 
 +
Undersøkelser v/fiskeforvalter Fylkesmannens miljøvernavdeling viser at Kambobekken er en viktig gytebekk for sjøørret. Det er fiskeforbud i bekken og 100-meterssone fra utløpet hele året.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: Solveig Haug Urdal ([[SHU]])
 +
 
 +
[[Kategori: Vann, elver og bekker]]

Nåværende revisjon fra 25. mai 2014 kl. 17:11

Kambobekkens nordre løp har kildeområder i Akershus. Et annet løp strekker seg ca 2 km sørover langs Osloveien. Et tredje løp drenerer et område øst for Kambo. Fra samløpet munner bekken ut i sjøen i Kambobukta.

Undersøkelser v/fiskeforvalter i Fylkesmannens miljøvernavdeling viser at Kambobekken er en viktig gytebekk for sjøørret. Det er fiskeforbud i bekken og 100-meterssone fra utløpet hele året.
Artikkelen er skrevet av: Solveig Haug Urdal (SHU)