Forskjell mellom versjoner av «Moss Bibliotek»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Moss bibliotek''' ligger i [[Fossen]] 22 i Møllebyen, i tidligere Central Pakkhus. Moss Bibliotek ble etablert i 1901, med lokaler i Almueskolebygningen i [[Fleischers gate]] (nå revet). Boksamlingen ble basert på det gamle almuebiblioteket, Moss Arbeiderforenings- og Moss Arbeider- og understøttelsesforenings samlinger. Fikk egen ungdomsavdeling i 1908.  
+
'''Moss bibliotek''' ligger i [[Fossen]] 22 i Møllebyen, i tidligere Central Pakkhus. Moss bibliotek tilbyr et rikt utvalg av bøker, filmer, musikk og mye mer. Lesere som ikke selv kan komme til biblioteket å grunn av sykdom, alder eller handicap kan få bøker tilbrakt ca. hver femte uke. 
 +
I 2017 ble biblioteket tilgjengelig for folk fra kl. 07 om morgenen til 23. om kvelden, selv om de ansatte ikke er til stede utover normal arbeidstid. For å få adgang til lokalene må brukerne registrere seg og skrive under på en egen avtale for å få utdelt nøkkelkort. Biblioteket har egen lokalsamling for litteratur og filmer om Moss.
  
I 1927 flyttet biblioteket til eget hus i [[Chrysties gate]] 1. («[[Bibliotekbygningen]]», nå [[Moss Kunstgalleri]]) i 1. etasje og dansesal for [[Kirkeparken videregående skole]] i andre etasje.) Biblioteket hadde filial [[Krapfoss]] fra 1966 til 1977. Hovedbiblioteket flyttet til [[Møllebyen]] i 2002, og [[Moss kunstforening]] overtok lokalene.  
+
Men biblioteket byr på mye mer enn utlån av bøker. Her er det foredrag av forfattere, bokkafe annenhver fredag, barneaktiviteter og barnearrangementer. Hver torsdag ettermiddag er det advokatvakt biblioteket som gir råd til folk som trenger det. Sammen med [[Frivilligsentralen]] tilbys leksehjelp og høytlesing for eldre som bor på institusjon. Første tirsdag i måneden er Historielaget til stedet og hjelper til med slektsforskning.
  
Biblioteket låner ut bøker,(både på papir og elektroniske), filmer og musikk, og har egen lokalsamling for litteratur og filmer om Moss. Arrangerer også bokkafe, forfatterbesøk, og sammen med [[Frivilligsentralen]] tilbys leksehjelp og høytlesing for eldre som bor på institusjon.
+
Moss Bibliotek ble etablert i 1901, med lokaler i Almueskolebygningen i [[Fleischers gate]] (nå revet). Boksamlingen ble basert på det gamle almuebiblioteket, Moss Arbeiderforenings- og Moss Arbeider- og understøttelsesforenings samlinger. Fikk egen ungdomsavdeling i 1908.  
  
Barneavdelingen har i tillegg til masse bøker et eget utkledningshjørne og lekehus.
+
I 1927 flyttet biblioteket til eget hus i [[Chrysties gate]] 1. («[[Bibliotekbygningen]]», nå [[Moss Kunstgalleri]]) i 1. etasje og dansesal for [[Kirkeparken videregående skole]] i andre etasje.) Biblioteket hadde filial [[Krapfoss]] fra 1966 til 1977. Hovedbiblioteket flyttet til [[Møllebyen]] i 2002, og [[Moss kunstforening]] overtok lokalene.  
 
 
Moss bibliotek bringer bøker og andre media hjem til dem som ikke kan komme til biblioteket selv grunn av sykdom, alder eller handikap. Ca. hver 5. uke vil en eske med bøker bli levert hjemme hos dem som trenger det. De kan få levert vanlige bøker, i tillegg lydbøker og bøker med stor skrift.
 
 
I 2017 ble biblioteket tilgjengelig for folk fra kl. 07 om morgenen til 23. om kvelden, selv om de ansatte ikke er til stede utover normal arbeidstid. For å få adgang til lokalene må brukerne registrere seg og skrive under på en egen avtale for å få utdelt nøkkelkort.
 
  
  
Linje 17: Linje 14:
  
 
'''Kilder:'''
 
'''Kilder:'''
 +
 +
* Moss Bibliotek
 +
 
* Moss Kommune
 
* Moss Kommune
 +
 
* Visit Moss: Moss 2014.
 
* Visit Moss: Moss 2014.
 +
 
* Moss Avis
 
* Moss Avis
  

Revisjonen fra 7. sep. 2019 kl. 07:47

Moss bibliotek ligger i Fossen 22 i Møllebyen, i tidligere Central Pakkhus. Moss bibliotek tilbyr et rikt utvalg av bøker, filmer, musikk og mye mer. Lesere som ikke selv kan komme til biblioteket å grunn av sykdom, alder eller handicap kan få bøker tilbrakt ca. hver femte uke. I 2017 ble biblioteket tilgjengelig for folk fra kl. 07 om morgenen til 23. om kvelden, selv om de ansatte ikke er til stede utover normal arbeidstid. For å få adgang til lokalene må brukerne registrere seg og skrive under på en egen avtale for å få utdelt nøkkelkort. Biblioteket har egen lokalsamling for litteratur og filmer om Moss.

Men biblioteket byr på mye mer enn utlån av bøker. Her er det foredrag av forfattere, bokkafe annenhver fredag, barneaktiviteter og barnearrangementer. Hver torsdag ettermiddag er det advokatvakt på biblioteket som gir råd til folk som trenger det. Sammen med Frivilligsentralen tilbys leksehjelp og høytlesing for eldre som bor på institusjon. Første tirsdag i måneden er Historielaget til stedet og hjelper til med slektsforskning.

Moss Bibliotek ble etablert i 1901, med lokaler i Almueskolebygningen i Fleischers gate (nå revet). Boksamlingen ble basert på det gamle almuebiblioteket, Moss Arbeiderforenings- og Moss Arbeider- og understøttelsesforenings samlinger. Fikk egen ungdomsavdeling i 1908.

I 1927 flyttet biblioteket til eget hus i Chrysties gate 1. («Bibliotekbygningen», nå Moss Kunstgalleri) i 1. etasje og dansesal for Kirkeparken videregående skole i andre etasje.) Biblioteket hadde filial på Krapfoss fra 1966 til 1977. Hovedbiblioteket flyttet til Møllebyen i 2002, og Moss kunstforening overtok lokalene.


Les mer på Moss biblioteks hjemmeside: www.moss.folkebibl.no


Kilder:

  • Moss Bibliotek
  • Moss Kommune
  • Visit Moss: Moss 2014.
  • Moss AvisArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)