Forskjell mellom versjoner av «Postmestergaden»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
 
'''Postmestergaden''' gikk fra [[Møllergata]] ned  til [[Storgata]], den ble i 1882 omdøpt til Gudes gade, fra 1907 [[Gudes gate]].  
 
'''Postmestergaden''' gikk fra [[Møllergata]] ned  til [[Storgata]], den ble i 1882 omdøpt til Gudes gade, fra 1907 [[Gudes gate]].  
  
I nr.1 på hjørnet mot Møllergata lå Gudegården, der de svenske forhandlerne Bjørnstjerna og Skjøldebrand bodde i augustdagene i 1814, under forhandlingene med Christian Frederik og hans statsråder Aall og Collett om Mossekonvensjonen. Gården huset senere Moss Avis i en del år og ble revet i begynnelsen av 1970-åra, til fordel for Piasenteret.
+
I Postmestergaden 55 (senere Gudes gate nr. 1 på hjørnet mot Møllergata) den gamle Gudegården, der de svenske forhandlerne Björnstjerna og Skjöldebrand bodde i augustdagene i 1814, under forhandlingene med Christian Frederik og hans statsråder Aall og Collett om Mossekonvensjonen. Gården huset senere Moss Avis i en del år og ble revet i begynnelsen av 1970-åra, og senere del av inngangspartiet til Piasenteret.
  
  

Revisjonen fra 12. aug. 2014 kl. 12:07

Postmestergaden gikk fra Møllergata ned til Storgata, den ble i 1882 omdøpt til Gudes gade, fra 1907 Gudes gate.

I Postmestergaden 55 (senere Gudes gate nr. 1 på hjørnet mot Møllergata) lå den gamle Gudegården, der de svenske forhandlerne Björnstjerna og Skjöldebrand bodde i augustdagene i 1814, under forhandlingene med Christian Frederik og hans statsråder Aall og Collett om Mossekonvensjonen. Gården huset senere Moss Avis i en del år og ble revet i begynnelsen av 1970-åra, og senere del av inngangspartiet til Piasenteret.


Kilde:Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen (JL)