Forskjell mellom versjoner av «Vansjø båtforening»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Vansjø Båtforening''' ble stiftet i 1946. Seks år senere kjøpte foreningen eiendommen [[Elverhøy]] med 35 mål tomt øverst i [[Mosseelva]] og brukte det som klubbhus. I 2015 inngikk båtforeningen et makeskifte med Moss kommune, som overtok Elverhøy, mens båtforeningen fikk overta eiendommen i Ørebukta hvor foreningen nå har båthavn og klubbhus. Vansjø båtforenings Damegruppe ble stiftet i 1949.
+
'''Vansjø Båtforening''' ble stiftet i 1946, da medlemmer i Arbeidernes Båtforening som hadde båtene sine i Vansjø laget sin egen forening. Seks år senere kjøpte foreningen eiendommen [[Elverhøy]] med 35 mål tomt øverst i [[Mosseelva]] og brukte det som klubbhus. I 2015 inngikk båtforeningen et makeskifte med Moss kommune, som overtok Elverhøy, mens båtforeningen fikk overta eiendommen i Ørebukta hvor foreningen nå har båthavn og klubbhus. Foreningens formål er å sikre Vansjø som et natur- og rekreasjonsområde med helsemessig forsvarlig badekvalitet, også for fremtidige generasjoner.
 +
 
 +
Vansjø båtforenings Damegruppe ble stiftet i 1949.
  
 
Foreningen arrangerer fiskekonkurranser og båtturer i [[Vansjø]], og har båthavn i [[Ørebukta]], med brygger, båtopplag og klubbhus.
 
Foreningen arrangerer fiskekonkurranser og båtturer i [[Vansjø]], og har båthavn i [[Ørebukta]], med brygger, båtopplag og klubbhus.

Revisjonen fra 13. sep. 2019 kl. 12:27

Vansjø Båtforening ble stiftet i 1946, da medlemmer i Arbeidernes Båtforening som hadde båtene sine i Vansjø laget sin egen forening. Seks år senere kjøpte foreningen eiendommen Elverhøy med 35 mål tomt øverst i Mosseelva og brukte det som klubbhus. I 2015 inngikk båtforeningen et makeskifte med Moss kommune, som overtok Elverhøy, mens båtforeningen fikk overta eiendommen i Ørebukta hvor foreningen nå har båthavn og klubbhus. Foreningens formål er å sikre Vansjø som et natur- og rekreasjonsområde med helsemessig forsvarlig badekvalitet, også for fremtidige generasjoner.

Vansjø båtforenings Damegruppe ble stiftet i 1949.

Foreningen arrangerer fiskekonkurranser og båtturer i Vansjø, og har båthavn i Ørebukta, med brygger, båtopplag og klubbhus.


Kilder:

  • Lokalhistorien om Krapfoss
  • Moss kommuneArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)