Forskjell mellom versjoner av «Blinken»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Blinken''', Rådhusbroen. Ungdomslokale som ble innredet i brokaret på Rådhusenbroen, åpnet i 1962. Er egentlig et innredet tilfluktsrom. EV)
 
 
(9 mellomliggende revisjoner av 4 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Blinken''', Rådhusbroen. Ungdomslokale som ble innredet i brokaret på Rådhusenbroen, åpnet i 1962. Er egentlig et innredet tilfluktsrom.
+
[[Fil:MBL_0494_Blinken.png|200px|thumb|right| '''Blinken''' ble åpnet som ungdomslokale (og tilfluktsrom) i 1962. ''Fotograf: Bjørn Wisth, 2914.'']]
  
EV
+
'''Blinken''', [[Jernbanegata]] 2 i Moss. Et ungdomslokale som ble innredet i tilfluktsrommet i brokaret på [[Rådhusbrua|Rådhusbroen]]. Blinken ble åpnet 15. desember 1962, som en etterfølger av ungdomslokalet [[Rølla]]. Blinken er egentlig et innredet tilfluktsrom. Erik Bye stod for åpningen sammen med Moss Storband. Etter noen år ble Blinken overtatt av [[Kråkereiret]] til rockekonserter. De første årene ble konsertene avholdt i underetasjen. Senere flyttet virksomheten opp i andre etasje, med inngang halvveis oppe i trappa til toppen av brua. [[Moss Atletklubb]] disponerer nå lokalene i underetasjen.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
'''Kilde:'''
 +
* Moss kommune
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt ([[EV]])
 +
 
 +
[[Kategori: Fritidsklubber]]

Nåværende revisjon fra 28. apr. 2015 kl. 07:34

Blinken ble åpnet som ungdomslokale (og tilfluktsrom) i 1962. Fotograf: Bjørn Wisth, 2914.

Blinken, Jernbanegata 2 i Moss. Et ungdomslokale som ble innredet i tilfluktsrommet i brokaret på Rådhusbroen. Blinken ble åpnet 15. desember 1962, som en etterfølger av ungdomslokalet Rølla. Blinken er egentlig et innredet tilfluktsrom. Erik Bye stod for åpningen sammen med Moss Storband. Etter noen år ble Blinken overtatt av Kråkereiret til rockekonserter. De første årene ble konsertene avholdt i underetasjen. Senere flyttet virksomheten opp i andre etasje, med inngang halvveis oppe i trappa til toppen av brua. Moss Atletklubb disponerer nå lokalene i underetasjen.


Kilde:

  • Moss kommuneArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)