Forskjell mellom versjoner av «Bredsand»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
Linje 1: Linje 1:
'''Bredsand''' var opprinnelig en gård som var skilt ut fra Krogstad gård. Da [[Rygge rådhus]] ble bygget her i 1973, var Bredsand tenkt å bli et administrativt senter i Rygge, fordi det var her veiene fra alle kanter av kommunen møttes. Men slik ble det ikke. Både lensmannskontoret og postkontoret forsvant, mens Rygge ungdomsskole ligger her i fornyet utgave. Et lite næringslivssenter ligger delvis tilbaketrukket i [[Larkollveien]], og en del boliger er det også blitt.
+
'''Bredsand''' er navnet på området rundt krysset Ryggeveien / Larkollveien. Bredsand var opprinnelig en gård som var skilt ut fra Krogstad gård. Da [[Rygge rådhus]] ble bygget her i 1973, var Bredsand tenkt å bli et administrativt senter i Rygge, fordi det var her veiene fra alle kanter av kommunen møttes. Men slik ble det ikke. Både lensmannskontoret og postkontoret forsvant, mens Rygge ungdomsskole ligger her i fornyet utgave. Et lite næringslivssenter ligger delvis tilbaketrukket i [[Larkollveien]], og en del boliger er det også blitt.
  
'''Kilde:'''  
+
Navnet kommer av Stort område med sand og sandjord.
 +
 
 +
'''Kilder:'''  
  
 
* Rygges historie I
 
* Rygges historie I
  
 +
* Kåre Hoel / Tom Schmidt: ''Bustadnavn i Østfold 5 - Rygge og Moss
 +
''
 
---
 
---
  
Tekst: Elisabeth Vogt ([[EV]])
+
[[EV]]
  
 
[[Kategori: Steder]]
 
[[Kategori: Steder]]
 
[[Kategori: Rygge]]
 
[[Kategori: Rygge]]

Nåværende revisjon fra 23. jul. 2022 kl. 15:31

Bredsand er navnet på området rundt krysset Ryggeveien / Larkollveien. Bredsand var opprinnelig en gård som var skilt ut fra Krogstad gård. Da Rygge rådhus ble bygget her i 1973, var Bredsand tenkt å bli et administrativt senter i Rygge, fordi det var her veiene fra alle kanter av kommunen møttes. Men slik ble det ikke. Både lensmannskontoret og postkontoret forsvant, mens Rygge ungdomsskole ligger her i fornyet utgave. Et lite næringslivssenter ligger delvis tilbaketrukket i Larkollveien, og en del boliger er det også blitt.

Navnet kommer av Stort område med sand og sandjord.

Kilder:

  • Rygges historie I
  • Kåre Hoel / Tom Schmidt: Bustadnavn i Østfold 5 - Rygge og Moss

---

EV