Forskjell mellom versjoner av «Ernø, Ivar»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
m
Linje 2: Linje 2:
  
 
   
 
   
'''Ivar Ernø ''' (1931- ) er født i Moss av foreldrene Gotfred Ernø og Aase f. Rød. Utdannet i Sveits ved ETH, Zürich som sivilingeniør i maskin/bedriftsledelse og ansatt i Alcan i Sveits. Senere ansatt ved Il-O-Van Aluminiumvarefabrikk A/S i Moss som driftsingeniør/sousjef i 10 år. Deretter ved Noblikk-Sannem som overingeniør, senere var han innkjøpssjef.  
+
'''Ivar Ernø ''' (1931- ) er født i Moss av foreldrene Gotfred Ernø og Aase f. Rød. Utdannet i Sveits ved ETH, Zürich som sivilingeniør i maskin/bedriftsledelse og ansatt i Alcan i Sveits. Senere ansatt ved [[IL-O-VAN|Il-O-Van Aluminiumvarefabrikk A/S]] i Moss som driftsingeniør/sousjef i 10 år. Deretter ved [[Foblik|Noblikk-Sannem]] som overingeniør, senere var han innkjøpssjef.  
  
Ernø har vært og er en meget aktiv deltager i lokalsamfunnet Moss innenfor kunst, kultur og politikk. Han var en av stifterne av Jeløy Rotaryklubb i 1971 og og visepresident og president i årene 1972-1974. Har fått Paul Harris med safir for sin innsats her. I 1981-82 var Ernø formann i Moss Høyre og fast møtende vararepresentant i Moss Bystyre i 1981. Fra 2001 til nå har han vært leder av Mosseregionen Senior Høyre. I årene 2002 - 2009 var han en meget aktiv leder i Moss Kunstforening.  
+
Ernø har vært og er en meget aktiv deltager i lokalsamfunnet Moss innenfor kunst, kultur og politikk. Han var en av stifterne av [[Jeløy Rotary|Jeløy Rotaryklubb]] i 1971 og visepresident og president i årene 1972-1974. Har fått Paul Harris med safir for sin innsats her. I 1981-82 var Ernø formann i [[Moss Høyre]] og fast møtende vararepresentant i Moss [[Bystyret|Bystyre]] i 1981. Fra 2001 til nå har han vært leder av Mosseregionen Senior Høyre. I årene 2002 - 2009 var han en meget aktiv leder i [[Moss kunstforening]].  
  
Fra 1998-2012 var han leder i Selskabet til Moss Bys Vel, og i hans ledertid var han drivkraften bak Selskabets innsats for oppsetting av historiske skilt på utvalgte bygninger i Moss, pådriver og skribent for boka Skulpturer i Moss 2006, viktig i arbeidet med å få renovert seremonirommet i Moss krematorium og i restaureringen av Bytårnet. Ernø var også en av initiativtakerne til Eldreakademiet og har vært styremedlem der i flere år. Har også ledet arbeidet med å lage et byleksikon for Moss og deltatt i arbeidet med bevaring og utgivelse av gamle mossefilmer i samarbeid med Moss By og Industrimuseum. For sin store innsats fikk han Regionprisen i 2007 og [[Mossianaprisen]] i 2012.
+
Fra 1998-2012 var han leder i [[Selskabet til Moss Bys Vel]], og i hans ledertid var han drivkraften bak Selskabets innsats for oppsetting av historiske skilt på utvalgte bygninger i Moss, pådriver og skribent for boka [[Skulpturer i Moss]] 2006, viktig i arbeidet med å få renovert seremonirommet i Moss krematorium og i restaureringen av [[Bytårnet]]. Ernø var også en av initiativtakerne til [[Eldreakademiet Moss|Eldreakademiet i Moss]] og har vært styremedlem der i flere år. Har også ledet arbeidet med å lage et byleksikon for Moss og deltatt i arbeidet med bevaring og utgivelse av gamle [[Mossefilmer fra Moss By og Industrimuseums filmgruppe|mossefilmer]] i samarbeid med [[Moss by- og industrimuseum]]. For sin store innsats fikk han Regionprisen i 2007 og [[Mossianaprisen]] i 2012.
  
''PE''
 
  
'''Kilder:''' Jubileumsskrift for Jeløy Rotary, Moss 2006, Skulpturer i Moss, Moss 2006 og Ivar Ernø.
+
 
 +
'''Kilder:'''
 +
*''Jubileumsskrift for Jeløy Rotary'', Moss 2006
 +
*[[Skulpturer i Moss]], Moss 2006
 +
*Ivar Ernø
 +
 
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: [[Edfeldt, Per|Per Edfeldt]] ([[PE]])
  
 
[[Kategori: Personer]]
 
[[Kategori: Personer]]

Revisjonen fra 8. mai 2014 kl. 21:45

Ivar Ernø, byhistorieildsjel. Her foran Tivoli-bygget i Storgata. Ernø har i mange år vært drivkraften bak Selskabet til Moss Bys Vels innsats for oppsetting av historiske skilt på utvalgte bygninger i Moss.. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Edmund Schilvold


Ivar Ernø (1931- ) er født i Moss av foreldrene Gotfred Ernø og Aase f. Rød. Utdannet i Sveits ved ETH, Zürich som sivilingeniør i maskin/bedriftsledelse og ansatt i Alcan i Sveits. Senere ansatt ved Il-O-Van Aluminiumvarefabrikk A/S i Moss som driftsingeniør/sousjef i 10 år. Deretter ved Noblikk-Sannem som overingeniør, senere var han innkjøpssjef.

Ernø har vært og er en meget aktiv deltager i lokalsamfunnet Moss innenfor kunst, kultur og politikk. Han var en av stifterne av Jeløy Rotaryklubb i 1971 og visepresident og president i årene 1972-1974. Har fått Paul Harris med safir for sin innsats her. I 1981-82 var Ernø formann i Moss Høyre og fast møtende vararepresentant i Moss Bystyre i 1981. Fra 2001 til nå har han vært leder av Mosseregionen Senior Høyre. I årene 2002 - 2009 var han en meget aktiv leder i Moss kunstforening.

Fra 1998-2012 var han leder i Selskabet til Moss Bys Vel, og i hans ledertid var han drivkraften bak Selskabets innsats for oppsetting av historiske skilt på utvalgte bygninger i Moss, pådriver og skribent for boka Skulpturer i Moss 2006, viktig i arbeidet med å få renovert seremonirommet i Moss krematorium og i restaureringen av Bytårnet. Ernø var også en av initiativtakerne til Eldreakademiet i Moss og har vært styremedlem der i flere år. Har også ledet arbeidet med å lage et byleksikon for Moss og deltatt i arbeidet med bevaring og utgivelse av gamle mossefilmer i samarbeid med Moss by- og industrimuseum. For sin store innsats fikk han Regionprisen i 2007 og Mossianaprisen i 2012.


Kilder:Artikkelen er skrevet av: Per Edfeldt (PE)