Forskjell mellom versjoner av «Ferieklubben»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
(8 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:MBL_0312_Ferieklubben.png|200px|thumb|right|'''Ferieklubben i Moss kommune''' var fram til 2013 synonymt med May-Lis Skaug Rinnan, og må kunne sies å være Ferieklubbens "mor". Her klar med vinterprogrammet for 2004-aktivitetene. ''Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Bjørn Wisth'']]
 
  
'''Ferieklubben''' som arrangeres av Moss kommune startet aktiviteter i sommerferien rundt 1980, som et tilbud til mossebarn som ikke skulle reise bort. Fra 1994 omfattet den også vinterferien. Det er også blitt arrangert Ferieklubb i høstferien noen ganger, men av økonomiske grunner er høsttilbudet blitt borte.
 
Ferieklubben er et tilbud til aldersgruppen 6-16 år om aktive feriedager. Ca. hundre aktiviteter med omlag 2000 påmeldinger er tilpasset de ulike aldersgruppene. Sommeren 2011 var det ca 100 aktiviteter å velge mellom , og  2000 påmeldinger. Ferieklubben lager noen av aktivitetene selv, men samarbeider også med lag/foreninger, enkeltpersoner, institusjoner, selvstendig næringsdrivende . Den kjøper også tjenester f.eks. hos Oslofjordens Friluftsråd , for å få et så bredt tilbud som mulig.
 
Det legges vekt på at det skal være mulig for alle barn og ungdommer å være med i Ferieklubben, slik at de kan ha noe å fortelle om på skolen ved skolestart . De fleste aktivitetene har egenandeler.  Ferieklubben har et meget beskjedent kommunalt budsjett, men takket være økonomisk støtte fra [[Kiwanis club Moss]] har Ferieklubben kunnet tilby gratis aktiviteter til barn og ungdommer i tilfeller der familiene har det trangt økonomisk.
 
  
''EV''
+
'''|Ferieklubbens''' som arrangeres av Moss kommune er et tilbud til barn som bor i Moss og er mellom 7-16 år. Administrasjonen holder til i det tidligere [[Speiderhuset]] i Nesparken. Der foregår også mye av fremmøtet for barna.
 +
Sommerprogrammet kommer i starten av mai 2020 og påmeldingen skal være tilgjengelig i begynnelsen av juni.
 +
Ferieklubben tilbyr spennende aktiviteter til hyggelige priser.
 +
Aktivitetsledere i ferieklubben er over 18 og har erfaring med arbeid med barn og unge.
 +
Alle aldersgrenser i ferieklubben gjelder året man fyller 7 år.
 +
Flere av aktivitetene er “førstemann til mølla”, så vær tidlig ute for påmeldig.
  
Kilde: May-Lis Skaug Rinnan
+
Ferieklubben  startet aktiviteter i sommerferien rundt 1980, som et tilbud til mossebarn som ikke skulle reise bort. Fra 1994 omfattet den også vinterferien. Det er også blitt arrangert Ferieklubb i høstferien noen ganger, men av økonomiske grunner er høsttilbudet blitt borte.
  
[[Kategori: Offentlige tjenester]]
+
Ca. hundre aktiviteter er tilpasset de ulike aldersgruppene. Ferieklubben lager noen av aktivitetene selv, men samarbeider også med lag/foreninger, enkeltpersoner, institusjoner, selvstendig næringsdrivende. Den kjøper også tjenester f.eks. hos Oslofjordens Friluftsråd, for å få et så bredt tilbud som mulig.
 +
 
 +
Det legges vekt på at det skal være mulig for alle barn og ungdommer å være med i Ferieklubben, slik at de kan ha noe å fortelle om på skolen ved skolestart. De fleste aktivitetene har egenandeler. Ferieklubben har et meget beskjedent kommunalt budsjett, men takket være økonomisk støtte fra [[Kiwanis club Moss]] har Ferieklubben kunnet tilby gratis aktiviteter til barn og ungdommer i tilfeller der familiene har det trangt økonomisk.
 +
 
 +
''Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Bjørn Wisth'']]
 +
 
 +
'''Kilder:'''
 +
 
 +
* May-Lis Skaug Rinnan
 +
 
 +
* Moss kommune
 +
 
 +
---
 +
 
 +
[[EV]]
 +
 
 +
[[Kategori: Offentlig forvaltning]]
 +
 
 +
-----
 +
[[Fil:MBL_0312_Ferieklubben.png|200px|thumb|right

Nåværende revisjon fra 8. apr. 2020 kl. 10:01


|Ferieklubbens som arrangeres av Moss kommune er et tilbud til barn som bor i Moss og er mellom 7-16 år. Administrasjonen holder til i det tidligere Speiderhuset i Nesparken. Der foregår også mye av fremmøtet for barna. Sommerprogrammet kommer i starten av mai 2020 og påmeldingen skal være tilgjengelig i begynnelsen av juni. Ferieklubben tilbyr spennende aktiviteter til hyggelige priser. Aktivitetsledere i ferieklubben er over 18 og har erfaring med arbeid med barn og unge. Alle aldersgrenser i ferieklubben gjelder året man fyller 7 år. Flere av aktivitetene er “førstemann til mølla”, så vær tidlig ute for påmeldig.

Ferieklubben startet aktiviteter i sommerferien rundt 1980, som et tilbud til mossebarn som ikke skulle reise bort. Fra 1994 omfattet den også vinterferien. Det er også blitt arrangert Ferieklubb i høstferien noen ganger, men av økonomiske grunner er høsttilbudet blitt borte.

Ca. hundre aktiviteter er tilpasset de ulike aldersgruppene. Ferieklubben lager noen av aktivitetene selv, men samarbeider også med lag/foreninger, enkeltpersoner, institusjoner, selvstendig næringsdrivende. Den kjøper også tjenester f.eks. hos Oslofjordens Friluftsråd, for å få et så bredt tilbud som mulig.

Det legges vekt på at det skal være mulig for alle barn og ungdommer å være med i Ferieklubben, slik at de kan ha noe å fortelle om på skolen ved skolestart. De fleste aktivitetene har egenandeler. Ferieklubben har et meget beskjedent kommunalt budsjett, men takket være økonomisk støtte fra Kiwanis club Moss har Ferieklubben kunnet tilby gratis aktiviteter til barn og ungdommer i tilfeller der familiene har det trangt økonomisk.

Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Bjørn Wisth]]

Kilder:

  • May-Lis Skaug Rinnan
  • Moss kommune

---

EV


[[Fil:MBL_0312_Ferieklubben.png|200px|thumb|right