Ferieklubben

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 12. jul. 2018 kl. 15:05 av EV (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigeringHopp til søk
Ferieklubben i Moss kommune var fram til 2013 synonymt med May-Lis Skaug Rinnan, og må kunne sies å være Ferieklubbens "mor". Her klar med programmet for 2004-aktivitetene. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Bjørn Wisth

Ferieklubben som arrangeres av Moss kommune startet aktiviteter i sommerferien rundt 1980, som et tilbud til mossebarn som ikke skulle reise bort. Fra 1994 omfattet den også vinterferien. Det er også blitt arrangert Ferieklubb i høstferien noen ganger, men av økonomiske grunner er høsttilbudet blitt borte.

Ferieklubben er et tilbud til barn som bor i Moss og Rygge og er mellom 7-16 år. Ca. hundre aktiviteter med omlag 2000 påmeldinger er tilpasset de ulike aldersgruppene. Ferieklubben lager noen av aktivitetene selv, men samarbeider også med lag/foreninger, enkeltpersoner, institusjoner, selvstendig næringsdrivende. Den kjøper også tjenester f.eks. hos Oslofjordens Friluftsråd, for å få et så bredt tilbud som mulig.

Det legges vekt på at det skal være mulig for alle barn og ungdommer å være med i Ferieklubben, slik at de kan ha noe å fortelle om på skolen ved skolestart. De fleste aktivitetene har egenandeler. Ferieklubben har et meget beskjedent kommunalt budsjett, men takket være økonomisk støtte fra Kiwanis club Moss har Ferieklubben kunnet tilby gratis aktiviteter til barn og ungdommer i tilfeller der familiene har det trangt økonomisk.


Kilde:

  • May-Lis Skaug RinnanSkrevet av Elisabeth Vogt (EV)