Forskjell mellom versjoner av «Fløytan»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Fløytan''' var oppnavnet på Kristian Marthinius Andersen (1877-1963), vognmann, møkkakjører og byoriginal. Fortsettes PE)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Fløytan''' var oppnavnet på Kristian Marthinius Andersen (1877-1963), vognmann, møkkakjører og byoriginal.
+
'''Fløytan''' var oppnavnet på Kristian Marthinius Andersen (1877-1963), vognmann, møkkakjører og byoriginal. Født på Kjenn i Såner, nær jernbanens daværende stoppested, og som barn moret han seg med å prøve å etterligne togfløyten som ga signal når togene kom og gikk. Hans evne til å fløyte som toget førte til det oppnavnet han ble kjent under i Moss. Fløytan bodde i mange år. Kristian Fløytan bodde i mange år i en primitiv bu av planker, granbar og bølgeblikk under en fjellrabbe ved Labukta i Mosseelva et stykke ovenfor demningen i Sponvika. Hadde i mange år jobb som kjørekar hos vognmann Lauritz Johansen i Chrysties gate, og kjørte med heswt og møkkabrigg rundt i byen og tømte utedoer. Med krøllbart, rødmusset nes og tyggende på skråtobakk var Fløytan på møkkabriggen et kjent trekk i bybildet.
  
Fortsettes PE
+
''FTB og PE''
 +
 
 +
'''Kilde:''' Byorginaler og andre folk av Frank Berg, Moss 1991
 +
 
 +
[[Kategori : Personer]]

Revisjonen fra 19. okt. 2012 kl. 14:11

Fløytan var oppnavnet på Kristian Marthinius Andersen (1877-1963), vognmann, møkkakjører og byoriginal. Født på Kjenn i Såner, nær jernbanens daværende stoppested, og som barn moret han seg med å prøve å etterligne togfløyten som ga signal når togene kom og gikk. Hans evne til å fløyte som toget førte til det oppnavnet han ble kjent under i Moss. Fløytan bodde i mange år. Kristian Fløytan bodde i mange år i en primitiv bu av planker, granbar og bølgeblikk under en fjellrabbe ved Labukta i Mosseelva et stykke ovenfor demningen i Sponvika. Hadde i mange år jobb som kjørekar hos vognmann Lauritz Johansen i Chrysties gate, og kjørte med heswt og møkkabrigg rundt i byen og tømte utedoer. Med krøllbart, rødmusset nes og tyggende på skråtobakk var Fløytan på møkkabriggen et kjent trekk i bybildet.

FTB og PE

Kilde: Byorginaler og andre folk av Frank Berg, Moss 1991