Hansen Protection

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 25. mar. 2014 kl. 10:22 av IT (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigeringHopp til søk

Hansen Protection,Tykkemyr 27. Hansen Protection AS er en direkte videreføring av Helly-Hansen PRO AS. Bedriftens historie går langt tilbake. Helly Juell Hansen etablerte i 1877 en ”Oljeklæde – og Presenningsfabrik” i Moss. Grunnlaget var derved lagt for utvikling av kjerneområdene i dagens Hansen Protection AS.

Hansen Protection er en høyteknologisk bedrift som bl.a utvikler de mest avanserte produkter innen personbeskyttelse - i og på havet. Nye utfordringer er innen landbruk/industri, båtkalesjer, helseprodukter og redningsdrakter. Siden 1975 er det utviklet og produsert redningsdrakter for fiskefartøyer, helikoptertransport offshore og for arbeid til sjøs.

I 1995 ble Helly Hansen Spesialprodukter AS skilt ut som eget selskap. I 2007 ble navnet endret til Helly Hansen PRO AS, og avd. for arbeidstøy ble en del av virksomheten. I februar 2011 ble Helly Hansen Pro solgt ut av Helly Hansen. Den nye eieren er Montagu Private Equity, et engelsk investeringsselskap. Mossebedriften endret da navn til Hansen Protection AS.

Siden 1995 har selskapet gjort følgende oppkjøp: FCO Maritim i Bergen, Bergens redningsdrakter på Arna, Sea Tex i Kristiansand, Seilmaker Larsen i Søgne, Jens Sagen, B. Hübert, Sea Sit i Kristiansand samt Ascon i Skien. I 2013 fikk selskapet nye eiere: Svenske IK Investment Partners.

EV

Kilde: Irene Torstenson.