Forskjell mellom versjoner av «Jelø Værft»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Jelø Værft''' var et planlagt verft på Hesteløkka på nordre Jeløy i Moss. I 1918 ble det innbudt til tegning av aksjer i AS Jelø Verft, da det ble antatt behov for et nytt...)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Jelø Værft''' var et planlagt verft på [[Hesteløkka]] på nordre Jeløy i Moss. I 1918 ble det innbudt til tegning av aksjer i AS Jelø Verft, da det ble antatt behov for et nytt verft i Christianiafjorden (Oslofjorden). Byggearbeidene ble satt i gang med arbeidsboliger, verksted og en slipp, men ganske snart gikk aksjeselskapet overende. Bygningene ble stående og forfalt, frem til 1931 da eiendommen ble solgt til Møllearbeidernes Fagforening.
+
'''Jelø Værft''' var et planlagt verft på [[Hesteløkka]] på nordre [[Jeløy]] i Moss.  
 +
 
 +
I 1918 ble det innbudt til tegning av aksjer i AS Jelø Verft, da det ble antatt behov for et nytt verft i Christianiafjorden (Oslofjorden). Byggearbeidene ble satt i gang med arbeidsboliger, verksted og en slipp, men ganske snart gikk aksjeselskapet overende. Bygningene ble stående og forfalt, frem til 1931 da eiendommen ble solgt til Møllearbeidernes Fagforening.
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt ([[EV]])
 +
 
 +
 
 +
[[Kategori: Tidligere bedrifter‏‎]]

Revisjonen fra 20. apr. 2016 kl. 18:24

Jelø Værft var et planlagt verft på Hesteløkka på nordre Jeløy i Moss.

I 1918 ble det innbudt til tegning av aksjer i AS Jelø Verft, da det ble antatt behov for et nytt verft i Christianiafjorden (Oslofjorden). Byggearbeidene ble satt i gang med arbeidsboliger, verksted og en slipp, men ganske snart gikk aksjeselskapet overende. Bygningene ble stående og forfalt, frem til 1931 da eiendommen ble solgt til Møllearbeidernes Fagforening.Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)