Forskjell mellom versjoner av «Jelø Værft»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
 
'''Jelø Værft''' var et planlagt verft på [[Hesteløkka]] på nordre [[Jeløy]] i Moss.  
 
'''Jelø Værft''' var et planlagt verft på [[Hesteløkka]] på nordre [[Jeløy]] i Moss.  
  
I 1918 ble det innbudt til tegning av aksjer i AS Jelø Verft, da det ble antatt behov for et nytt verft i Christianiafjorden (Oslofjorden). Byggearbeidene ble satt i gang med arbeidsboliger, verksted og en slipp, men ganske snart gikk aksjeselskapet overende. Bygningene ble stående og forfalt, frem til 1931 da eiendommen ble solgt til Møllearbeidernes Fagforening.
+
I 1918 ble det innbudt til tegning av aksjer i AS Jelø Verft, da det ble antatt behov for et nytt verft i Christianiafjorden (Oslofjorden). Byggearbeidene ble satt i gang med arbeidsboliger, verksted og en slipp, men ganske snart gikk aksjeselskapet konkurs. Bygningene ble stående og forfalt, frem til 1931 da eiendommen ble solgt til Møllearbeidernes Fagforening.
  
  

Revisjonen fra 27. mar. 2017 kl. 19:18

Jelø Værft var et planlagt verft på Hesteløkka på nordre Jeløy i Moss.

I 1918 ble det innbudt til tegning av aksjer i AS Jelø Verft, da det ble antatt behov for et nytt verft i Christianiafjorden (Oslofjorden). Byggearbeidene ble satt i gang med arbeidsboliger, verksted og en slipp, men ganske snart gikk aksjeselskapet konkurs. Bygningene ble stående og forfalt, frem til 1931 da eiendommen ble solgt til Møllearbeidernes Fagforening.Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)