Krigsseilermonumentet

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 13. apr. 2021 kl. 17:00 av EV (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Krigsseilermonumentet''' ved Sjøbadet i Moss er reist av Moss Sjømannsforening for å minnes og hedre krigsseilere fra Mossedistriktet som kjempet og ga sitt liv for Norges frihet u…)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Krigsseilermonumentet ved Sjøbadet i Moss er reist av Moss Sjømannsforening for å minnes og hedre krigsseilere fra Mossedistriktet som kjempet og ga sitt liv for Norges frihet under 1. og 2. verdenskrig. Monumentet ble avduket på FN-dagen 24. oktober i 2020, som en gave fra Sjømannsforeningen til Moss by under 300 års jubileet. Monumentet ble avduket av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Skulpturen er laget av billedkunstneren Espen Dietrichson, som er født i 1976, vokste opp i Arendal og utdannet ved Oslo Tegne- og Maleskole og Statens Kunstakademi. Han bor nå i Oslo. Under avdukingen var det taler av forsvarsministeren, æresmedlem i Moss Sjømannsforening Kjell Rasmussen, ordfører Hanne Tollerud og kunstneren Espen Dietrichson. ...

Kilde:

  • Oddgeir Johansen i Moss Sjømannsforening

....

EV