Forskjell mellom versjoner av «MG Plast»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
m
Linje 1: Linje 1:
'''MG Plast''', [[Moss Glasværk]]s plastavdeling ble etablert i 1954. Produktene var emballasje til den kosmetiske, kjemisk tekniske- og næringsmiddelindustrien. Produksjonen flyttet snart til Værlegaten hvor fabrikken ble påbygget flere ganger. Men også der ble det for trangt, og i 1974 ble det bygget ny fabrikk på Kambo. I 1988 ble divisjonen MG plast solgt til det danske storkonsernet Superfoss, og senere til [[Promens]]. Da var det utviklet til å bli en av de tre største produsentene av blåst emballasje i Skandinavia.
+
'''MG Plast''' , [[Moss Glasværk]]s plastavdeling ble etablert i 1954 . Produktene var emballasje til den kosmetiske , kjemisk / tekniske - og næringsmiddelindustrien . Produksjonen flyttet snart til Værlegata 64 , hvor fabrikken ble påbygget flere ganger . Men også der ble det for trangt , og i 1974 ble det bygget ny fabrikk på Kambo . I 1988 ble divisjonen MG plast solgt til det danske storkonsernet Superfoss , og senere til [[Promens]] . Da var det utviklet til å bli en av de tre største produsentene av blåst emballasje i Skandinavia .
  
 
'''Kilde''': Bjørnar Berger
 
'''Kilde''': Bjørnar Berger

Revisjonen fra 6. feb. 2014 kl. 14:42

MG Plast , Moss Glasværks plastavdeling , ble etablert i 1954 . Produktene var emballasje til den kosmetiske , kjemisk / tekniske - og næringsmiddelindustrien . Produksjonen flyttet snart til Værlegata 64 , hvor fabrikken ble påbygget flere ganger . Men også der ble det for trangt , og i 1974 ble det bygget ny fabrikk på Kambo . I 1988 ble divisjonen MG plast solgt til det danske storkonsernet Superfoss , og senere til Promens . Da var det utviklet til å bli en av de tre største produsentene av blåst emballasje i Skandinavia .

Kilde: Bjørnar Berger

EV