Melløs stadion

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 26. aug. 2020 kl. 18:56 av JL (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigeringHopp til søk
Melløs stadion sett fra lufta i 2006. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf
Gamle Melløs stadion på flyfoto fra 1989. Tilbygget på høyre side ble innviet i oktober 1954. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: ukjent

Melløs stadion har adresse Nordahl Griegs gate 22 i Moss. Den 22. mai 1939 ble det nye, og til den tid å være tidsmessige anlegget Melløs stadion innviet. Det hadde tatt nesten ti år å få prosjektet gjennomført, etter en forsiktig begynnelse i 1931. ”Diskoskasteren”, en skulptur av Anders Svor , fikk sin plass foran hovedtribunen.

Melløs stadion består i dag av en hovedbane med gressdekke med undervarme, tre treningsfelt med gress og en kunstgressbane med undervarme. Den er hjemmearenaen til Moss Fotballklubb og etter større ombygginger i 1996 og 2011 ble stadion våren 2011 lisensiert for toppseriespill.

Melløs stadion er også friidrettens hjemmearena i Moss, med seks løpebaner rundt hovedbanen. Tribunene har plass til 4000 tilskuere. Men i oktober 1976 var det 11.000 tilskuere her, da MFK spilte mot Fredrikstad Fotballklubb. Etter det ble det satt strengere krav til sikkerheten på stadion.

I stadionanlegget er det også tilrettelagt med klubblokaler, møtelokaler og kafeterialokaler. Moss Fotballklubb, Moss Idrettslag og Sportsklubben Rapid/Athene har sine klubblokaler her.

Den nye, innebygde toppetasjen på hovedtribunen fra 2013 er 560 kvadratmeter stor og huser presserom og VIP-områder.Skrevet av Egil Lund (EL) og Elisabeth Vogt (EV)