Moss Gamle Guttemusikkorps

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Gamle Guttemusikkorps består av tidligere skolemusikanter. De musikalske krav tilpasses nivået hos utøverne, og hovedhensikten er å gi eldre en meningsfylt hobby. Det startet 6. mai 1989 da fem gamle medlemmer (Nils Unnemark, Leif Johannessen, Odd Hullback, Erling Johansen og Odd Holme) fra Moss Skolemusikkorps ville forsøke å sette sammen et korps av gamlegutta som en gang hadde vært med i Moss Skolemusikkorps, til korpsets 80 årsjubileum i 1990. 40 ”gamle” musikanter ble med.

Dette ble så vellykket og så populært at man bestemte seg for å fortsette, og Moss Gamle Guttemusikkkorps ble formelt etablert. Korpset skulle egentlig bare bestå av gutter, men med ett unntak, nemlig de jentene som var fanevakter skulle få være med. Dette ble endret, nå kan både jenter og gutter bli spillende medlemmer. Navnet ble likevel beholdt.

Etter mer enn 25 år er korpset fortsatt i sitt beste velgående, og man kan se tilbake på mange flotte opplevelser i musikkens tegn. Det legges stor vekt på det sosiale i musikkmiljøet, og korpset har hatt mange flotte turer med konserter i inn- og utland. Korpsturer til Virginia Beach i USA, til Tyskland, Sverige, Danmark, Estland og mange forskjellige steder i Norge. Korpset avholder konserter blant annet hver vår og høst og på 17. mai. Og utekonserter i byens sentrum. Korpset er fast innslag ved markeringen ved The Norwegian Lady i juni hvert år.


Kilde:

  • Tor ØdegaardArtikkelen er skrevet av: Irene Torstenson (IT)