Forskjell mellom versjoner av «Moss byleksikon:Velkommen til Moss byleksikon»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: <div style="padding:1em 1em 1em 1em;border:1px solid #444455;background:#eeeeff;"> :'''''Ikke bruk denne siden til å testredigere med, bruk heller sandkassen!''''' …)
 
 
(6 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
<div style="padding:1em 1em 1em 1em;border:1px solid #444455;background:#eeeeff;">
 
:'''''Ikke bruk denne siden til å testredigere med, bruk heller [[Wikipedia:sandkasse|sandkasse]]n!'''''
 
 
 
= Velkommen til Moss byleksikon! =  
 
= Velkommen til Moss byleksikon! =  
  
[[Bilde:Nohat-logo-XI-300px.png|250px|right|Wikipedias logo]]
+
[[Moss byleksikon]] er nøyaktig som [http://wikipedia.no Wikipedia] et prosjekt hvor vi skriver og bruker en [http://no.wikipedia.org/wiki/Encyklopedi encyklopedi] sammen. Målet er og har vært å lage et leksikon med '''åpent innhold'''. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke, i henhold til gjeldende lovverk om åndsverk og opphavsrett. Arbeidet med å samle, skrive og organisere innholdet til Moss byleksikon har pågått gjennom mange år, og leksikonet ble offisielt lansert og gitt som gave fra [[Selskabet til Moss Bys Vel]] til befolkningen i Moss den 14. juni 2014. I august 2020 ble den utvidede utgaven av byleksikonet, som etter kommunesammenslåingen mellom Moss og Rygge nå også inneholder over 800 artikler om Rygge, formelt overlevert til Moss kommune ved ordfører Hanne Tollerud av SMBV ved en seremoni på Rygge Bibliotek. Det er i øyeblikket {{NUMBEROFARTICLES}} artikler og {{NUMBEROFFILES}} bilder innenfor en rekke [[Spesial:Categories|kategorier]].
 
 
[[Moss byleksikon:Om|Moss byleksikon]] er på akkurat samme måte som [http://wikipedia.no Wikipedia] et prosjekt hvor vi skriver og bruker en [http://no.wikipedia.org/wiki/Encyklopedi encyklopedi] sammen. Målet er å lage et leksikon med '''[[åpent innhold]]'''. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke. Arbeidet med å samle, skrive og organisere innholdet til Moss byleksikon har pågått gjennom mange år, og leksikonet ble offisielt lansert og gitt som gave fra [[Selskabet til Moss bys Vel]] til befolkningen i Moss den 14. juni 2014. Det er i øyeblikket {{NUMBEROFARTICLES}} artikler og {{NUMBEROFFILES}} bilder innenfor en rekke [[Spesial:Categories|kategorier]].
 
  
 
===Du kan delta===
 
===Du kan delta===
  
Det er svært enkelt å legge inn og redigere artikler i Moss byleksikon. '''Du kan redigere en hvilken som helst artikkel akkurat nå!''' Det er bare å klikke på lenken «'''rediger'''» over artikkelen, skrive i boksen under og trykke på «'''Lagre siden'''». Hvis du er ny kan du eksperimentere i [[Wikipedia:Sandkasse|sandkassen]]. En [[Lenke til ikke-eksisterende artikkel|rød lenke]] betyr at artikkelen ikke eksisterer (men du kan opprette den ved å følge lenken), og nye oppslagsord kan skapes ved å skrive dem inn i '''søkefeltet til venstre''' og trykke «Gå».
+
Det er svært enkelt å legge inn og redigere artikler i Moss byleksikon. '''Du kan redigere en hvilken som helst artikkel akkurat nå!''' Det er bare å klikke på lenken «'''rediger'''» over artikkelen, skrive i boksen under og trykke på «'''Lagre siden'''». En [[Lenke til ikke-eksisterende artikkel|rød lenke]] betyr at artikkelen ikke eksisterer (men du kan opprette den ved å følge lenken), og nye oppslagsord kan skapes ved å skrive dem inn i '''søkefeltet til venstre''' og trykke «Gå».
  
 
===Registrer deg===
 
===Registrer deg===
  
Selv om man også kan redigere sider uten å logge seg inn, er det lurt å '''[[Spesial:Userlogin|registrere]]''' seg som bruker — en brukerkonto gir mange fordeler, f.eks. mulighet til å laste opp bilder. Det er helt gratis, anonymt og tar bare noen sekunder (informasjon om [[Wikipedia:Hvordan logge inn|innlogging og brukernavn]]). Hvis du har lyst kan du gjerne skrive litt om deg selv på din brukerside, som du finner ved å klikke på brukernavnet ditt helt øverst når du er logget inn. Du får også en egen diskusjonsside hvor andre brukere kan kontakte deg.
+
Du må ha registrert deg som bruker og være innlogget for å kunne opprette og redigere artikler, samt laste opp bilder og lydklipp. Brukerne må også oppgi sine e-postadresse for å bekrefte sin identitet. HUSK: Du er selv juridisk ansvarlig for det du skriver og laster opp.
  
===Hvordan bør artikler skrives?===
+
Bidrag fra en registrert bruker vil for administratorer og andre med utvidede rettigheter fremstå med røde utropstegn i siste endringer. Slike endringer må godkjennes av en administrator. Utropstegnene viser også andre brukere at vedkommende kan trenge ekstra oppmerksomhet og assistanse.
  
Før du begynner bør du imidlertid ta en titt '''[[Wikipedia:Hvordan man redigerer en side|Hvordan man redigerer en side]]''' og '''[[Wikipedia:Stilmanual|Stilmanualen]]''', for å se hvordan en artikkel bør settes opp og hvordan man svært enkelt kan formatere tekst. Det er også viktig å forsøke å skrive utfra et '''nøytralt utgangspunkt''', og man bør bruke '''hele setninger'''. Du kan '''diskutere en artikkel''' ved å klikke på «diskusjon» øverst på siden.
+
Hvis du har lyst kan du gjerne skrive litt om deg selv din brukerside, som du finner ved å klikke på brukernavnet ditt helt øverst når du er logget inn. Du får også en egen diskusjonsside hvor andre brukere kan kontakte deg.
  
===Få hjelp av andre===
+
===Hjelp til å skrive og redigere artikler===
  
Hvis du trenger hjelp kan du gjerne spørre en av de andre brukerne, eller en annen bruker som holder på å bidra, du finner siste aktive brukere under lenken '''Siste endringer''' i menyen til venstre. Du kan og spørre på [[Wikipedia:Torget|Torget]], hvor andre [[wikipedianere]] vil forsøke å gi deg svar på det du lurer på. Du kan også få hjelp på [[Wikipedia:Chat|IRC-kanalen]] til Wikipedia på norsk.
+
Det vil komme mer informasjon og hjelp til hvordan du redigerer, formaterer og komponerer artikler i Moss byleksikon. Denne informasjonen vil være tilgjengelig fra disse sidene og fra [[:Hjelp:Hjelp|Hjelp]]-sidene.
  
===Bruke materiale fra andre versjoner av Wikipedia===
 
  
Selv om de enkelte språkutgavene er selvstendige prosjekter, er alle en del av Wikipedia. Du kan altså fritt oversette og bruke materialet fra andre utgaver av Wikipedia, som f.eks. [[:en:|engelsk]], [[:de:|tysk]], [[:da:|dansk]] eller [[:sv:|svensk]], på den norske Wikipedia, uten å tenke på kreditering. Dette er ofte en stor fordel, siden det som regel finnes svært grundige artikler på mange av disse. Her kan man dessuten finne bilder.
+
[[Kategori:Moss byleksikon|Velkommen til Moss byleksikon]]
</div>
 
  
[[Hjelp:Portal]] > [[Moss byleksikon:Velkommen til Moss byleksikon]]
 
 
[[Kategori:Moss byleksikon|Velkommen til Moss byleksikon]]
 
  
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
 
__NOEDITSECTION__
 
__NOEDITSECTION__

Nåværende revisjon fra 18. nov. 2021 kl. 12:04

Velkommen til Moss byleksikon!

Moss byleksikon er nøyaktig som Wikipedia et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er og har vært å lage et leksikon med åpent innhold. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke, i henhold til gjeldende lovverk om åndsverk og opphavsrett. Arbeidet med å samle, skrive og organisere innholdet til Moss byleksikon har pågått gjennom mange år, og leksikonet ble offisielt lansert og gitt som gave fra Selskabet til Moss Bys Vel til befolkningen i Moss den 14. juni 2014. I august 2020 ble den utvidede utgaven av byleksikonet, som etter kommunesammenslåingen mellom Moss og Rygge nå også inneholder over 800 artikler om Rygge, formelt overlevert til Moss kommune ved ordfører Hanne Tollerud av SMBV ved en seremoni på Rygge Bibliotek. Det er i øyeblikket 2 587 artikler og 1 435 bilder innenfor en rekke kategorier.

Du kan delta

Det er svært enkelt å legge inn og redigere artikler i Moss byleksikon. Du kan redigere en hvilken som helst artikkel akkurat nå! Det er bare å klikke på lenken «rediger» over artikkelen, skrive i boksen under og trykke på «Lagre siden». En rød lenke betyr at artikkelen ikke eksisterer (men du kan opprette den ved å følge lenken), og nye oppslagsord kan skapes ved å skrive dem inn i søkefeltet til venstre og trykke «Gå».

Registrer deg

Du må ha registrert deg som bruker og være innlogget for å kunne opprette og redigere artikler, samt laste opp bilder og lydklipp. Brukerne må også oppgi sine e-postadresse for å bekrefte sin identitet. HUSK: Du er selv juridisk ansvarlig for det du skriver og laster opp.

Bidrag fra en registrert bruker vil for administratorer og andre med utvidede rettigheter fremstå med røde utropstegn i siste endringer. Slike endringer må godkjennes av en administrator. Utropstegnene viser også andre brukere at vedkommende kan trenge ekstra oppmerksomhet og assistanse.

Hvis du har lyst kan du gjerne skrive litt om deg selv på din brukerside, som du finner ved å klikke på brukernavnet ditt helt øverst når du er logget inn. Du får også en egen diskusjonsside hvor andre brukere kan kontakte deg.

Hjelp til å skrive og redigere artikler

Det vil komme mer informasjon og hjelp til hvordan du redigerer, formaterer og komponerer artikler i Moss byleksikon. Denne informasjonen vil være tilgjengelig fra disse sidene og fra Hjelp-sidene.