Forskjell mellom versjoner av «Mossehallen»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
(9 mellomliggende revisjoner av 4 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Mossehallen''', Nesparken. Ble bygget i 1970 som en gave til byens 250 års jubileum. Inneholder svømmehall og idrettshall. Bassenget er på 25 x 12,5 meter, er 0,95 m på det grunneste og 3,90 m på det dypeste. Sklie på 34 meter og to stupebrett. Svømmehallen har seks baner, hvorav tre er avsatt til barn som leker, og tre til mosjonister. Idrettshallen har en gulvflate på 52 x 70 meter (tre håndballbaner). Anlegget er bl.a. merket for håndball, friidrett, innebandy, volleyball, badminton, tennis og basketball.
+
[[Fil:MBL_0697_Mossehallen.png|300px|thumb|right|'''Mossehallen''' ligger idyllisk til i Nesparken. ''Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf'']]
Mossehallen er hjemmearenaen til bl.a. Håndballklubben [[Herulf]] og [[Moss Svømmeklubb]]. Tribunen har 1500 ståplasser eller 600 sitteplasser.
+
 
 +
'''Mossehallen''' ligger ved inngangen til [[Nesparken]] i Moss. Mossehallen ble bygget i 1970 som en gave til byens 250 års jubileum. Den inneholder svømmehall og idrettshall me tre fulle håndballbner. Bassenget er på 25 x 12,5 meter, er 0,95 m på det grunneste og 3,90 m på det dypeste. Sklie på 34 meter og to stupebrett. Svømmehallen har seks baner, hvorav tre er avsatt til barn som leker, og tre til mosjonister.  
 +
Da svømmehallen ble tatt i bruk, fikk skolebarna vedre svømmeundervisning, året rundt. Tidligere var de avhengige av god badetemperatur i [[Vansjø]] og på [[Sjøbadet]].
 +
 
 +
Idrettshallen har en gulvflate på 52 x 70 meter (tre håndballbaner). Anlegget er bl.a. merket for håndball, friidrett, innebandy, volleyball, badminton, tennis og basketball.
 +
Mossehallen er hjemmearenaen til bl.a. Håndballklubben [[Herulf]], [[Moss Badmintonklubb]], [[Moss Bokseklubb]] og [[Moss Svømmeklubb]]. I tillegg bruker skolene i Moss Mossehallen på dagtid.
 +
 
 +
Tribunen har 1500 ståplasser eller 600 sitteplasser.
 
Her er også instruktørrom, materialrom, møterom og seks garderober.
 
Her er også instruktørrom, materialrom, møterom og seks garderober.
  
''EV''
+
'''Kilder:'''
 +
 
 +
* Moss kommune
 +
 
 +
* Moss Avis
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
  
'''Kilde:''' Moss kommune
+
Skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
  
[[Kategori: Kommunal drift]]
+
[[Kategori: Idrettsanlegg]]
 +
[[Kategori: Sport]]

Nåværende revisjon fra 20. mai 2021 kl. 16:22

Mossehallen ligger idyllisk til i Nesparken. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: Ernst Rolf

Mossehallen ligger ved inngangen til Nesparken i Moss. Mossehallen ble bygget i 1970 som en gave til byens 250 års jubileum. Den inneholder svømmehall og idrettshall me tre fulle håndballbner. Bassenget er på 25 x 12,5 meter, er 0,95 m på det grunneste og 3,90 m på det dypeste. Sklie på 34 meter og to stupebrett. Svømmehallen har seks baner, hvorav tre er avsatt til barn som leker, og tre til mosjonister. Da svømmehallen ble tatt i bruk, fikk skolebarna vedre svømmeundervisning, året rundt. Tidligere var de avhengige av god badetemperatur i Vansjø og på Sjøbadet.

Idrettshallen har en gulvflate på 52 x 70 meter (tre håndballbaner). Anlegget er bl.a. merket for håndball, friidrett, innebandy, volleyball, badminton, tennis og basketball. Mossehallen er hjemmearenaen til bl.a. Håndballklubben Herulf, Moss Badmintonklubb, Moss Bokseklubb og Moss Svømmeklubb. I tillegg bruker skolene i Moss Mossehallen på dagtid.

Tribunen har 1500 ståplasser eller 600 sitteplasser. Her er også instruktørrom, materialrom, møterom og seks garderober.

Kilder:

  • Moss kommune
  • Moss AvisSkrevet av Elisabeth Vogt (EV)