Forskjell mellom versjoner av «Nesa te'n Nils»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Nesa te'n Nils'''
+
'''Nesa te´n Nils'''.
Mellom Vanemdalen og Øvre Vrangen er det smalt med bratt fjell på begge sider.Det kalles Ridderspranget eller Nesa te,n Nils. Ridderspranget kommer fra en legende om en ridder som på sin hest hoppet fra over elveløpet.
+
Mellom Vanemdalen og Øvre Vrangen er det smalt med bratt fjell på begge sider. Det kalles Ridderspranget eller Nesa te´n Nils. Ridderspranget kommer fra en legende om en ridder som på sin hest hoppet fra over elveløpet.
Nesa te;n Nils fikk navnet etter Nils Aslaksen som bodde på ei lita øy i Vansjø, der var fløterne innom for å å slå av en prat og ta seg en pipe.Den fjellnebba som stikker ut i løpet ved Ridderspranget synes fløterne liknet nesa te,n Nils i profil, og slik fikk stedet navn.
+
Nesa te´n Nils fikk navnet etter Nils Aslaksen som bodde på ei lita øy i Vansjø, der var fløterne innom for å å slå av en prat og ta seg en pipe. Den fjellnebba som stikker ut i løpet ved Ridderspranget synes fløterne liknet nesa te´n Nils i profil, og slik fikk stedet navn.
  
  
 
''IT''
 
''IT''
 
'''Kilde: Øyvind Martinsen, Vansjæ - en unik naturperle.[[kategori: Steder]]'''
 
'''Kilde: Øyvind Martinsen, Vansjæ - en unik naturperle.[[kategori: Steder]]'''

Revisjonen fra 29. des. 2013 kl. 12:52

Nesa te´n Nils. Mellom Vanemdalen og Øvre Vrangen er det smalt med bratt fjell på begge sider. Det kalles Ridderspranget eller Nesa te´n Nils. Ridderspranget kommer fra en legende om en ridder som på sin hest hoppet fra over elveløpet. Nesa te´n Nils fikk navnet etter Nils Aslaksen som bodde på ei lita øy i Vansjø, der var fløterne innom for å å slå av en prat og ta seg en pipe. Den fjellnebba som stikker ut i løpet ved Ridderspranget synes fløterne liknet nesa te´n Nils i profil, og slik fikk stedet navn.


IT Kilde: Øyvind Martinsen, Vansjæ - en unik naturperle.