Politivedtektene

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 24. sep. 2013 kl. 20:43 av EV (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Politivedtektene''' for Moss kommune ble vedtatt i 2013. Her går det frem blant annet at Det skal være nattero mellom kl. 23 og 06. På offentlig sted må ingen delta i oppløp, tøy …)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Politivedtektene for Moss kommune ble vedtatt i 2013. Her går det frem blant annet at Det skal være nattero mellom kl. 23 og 06. På offentlig sted må ingen delta i oppløp, tøy eller bråk som forstyrrer den alminnelige ro og orden.

Det er forbudt å kjøre bil eller motorsykler i byens parker og friområder uten tillatelse fra byens myndigheter. Det samme gjelder telt og camping.

Det er forbudt å skyte med skytevåpen, bue eller sprettet i umiddelbar nærhet av offentlig sted, kaste stein eller snøball som kan skade andre.

Det er forbudt å sette eller henge noe på offentlig sted som kan være til fare eller ulempe for ferdselen.

Politiet må gi tillatelse til sprenging eller hvis en vei eller offentlig område må sperres midlertidig på grunn av byggearbeider.

Politiet må gi tillatelse til tigging eller innsamling av penger eller utdeling av reklame på offentlig sted.

Huseier plikter å rydde fortauet for snø eller vannanløp.

På offentlige steder er det forbudt å urinere, kaste søppel, grise til med maling, eller å henge opp plakater uten kommunens eller grunneierens tillatelse. Oppslag skal fjernes av den som har satt dem opp når innholdet ikke lenger er aktuelt.

Den som selger fra kiosker eller lignende skal sørge for at det er nok papirkurver og at søppel fjernes.

Arrangører av offentlige tilstelninger må søke politiet om lov.

EV

Kilde: Moss kommune.