Forskjell mellom versjoner av «Punkt Ø»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Punkt Ø''' består biennalen Momentum og Galleri F 15, og har utstillingslokaler på Alby og i det gamle bryggeriet i Henrik Gernes gate Tidligere bryggeri som ble tatt i bruk…)
 
 
(13 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Punkt Ø''' består biennalen [[Momentum]] og [[Galleri F 15]], og har utstillingslokaler på Alby og i det gamle bryggeriet i Henrik Gernes gate
+
'''Punkt Ø''' er fylkesgalleri for Østfold, og består av [[Galleri F 15]], og kunstbiennalen [[Momentum]] og utstillingsprodusenten Kunstarena Østfold. Den siste samarbeider blant annet med Den kulturelle skolesekken.  Våren 2004 ble Punkt Ø etablert ved en fusjon av Galleri F15 og
 +
samtidskunstfestivalen Momentum. Punkt Ø får støtte fra Østfold fylkeskommune, Staten og Moss kommune.
 +
Galleri F 15 viser samtidskunst og har skiftende utstillinger gjennom året. Momentum er en nordisk biennale for samtidskunst og gjennomføres annet hvert år.
 +
Momentum AS leide de gamle bryggerilokalen av Eiendomsselskapet C A Heilmann AS fra 2003 til 2008 for å bruke dem til utstillingene, og året etter kjøpte Punkt Ø lokalene og har siden da lagt ned store ressurser i å oppgradere og tilrettelegge for kunstutstillinger.  Men allerede i 2013 ble kunsthallen solgt igjen til Asterix AS. Partene har inngått leieavtale til ut 2017.
  
Tidligere bryggeri som ble tatt i bruk som visningssted for kunst fra MOMENTUM 2004.
+
I Galleri F 15 vises også utstillinger arrangert av Punkt Ø. Fylkesgalleriet viser utstillinger i de andre kommunene i Østfold gjennom Kunstarena Østfold.
 
Punkt Ø kjøpte bygningene i 2009 og har siden da lagt ned store ressurser i oppgradering og tilrettelegging for kunstutstillinger.
 
 
Momentum kunsthall er hovedarenaen til MOMENTUM
 
  
Galleri F 15 har som intensjon å vise det beste av nasjonal og internasjonal samtidskunst. Gjennom året avvikles utstillinger som favner både bredden og ytterpunktene i mylderet av kunstneriske uttrykksformer.
 
  
Formidling
+
'''Kilder:'''
Galleri F 15 tilbyr omvisninger, kurs og kulturaktiviteter og fokuserer særlig på kunstformidling til barn og unge. Bredde og kvalitet står sentralt i utformingen av alle publikumstilbud, og vår stab er stadig oppdatert på utviklingen innen dagens kunstscene og med formidlingsarbeidet ved sammenlignbare institusjoner.
+
 
 +
* [[Moss Avis]]
 +
* Galleriets hjemmeside: [http://www.punkto.no/ Punkt Ø]
 +
 
 +
 
 +
------------
 +
 
 +
Skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
 +
 
 +
[[Kategori: Kunstgallerier]]

Nåværende revisjon fra 8. mar. 2019 kl. 17:26

Punkt Ø er fylkesgalleri for Østfold, og består av Galleri F 15, og kunstbiennalen Momentum og utstillingsprodusenten Kunstarena Østfold. Den siste samarbeider blant annet med Den kulturelle skolesekken. Våren 2004 ble Punkt Ø etablert ved en fusjon av Galleri F15 og samtidskunstfestivalen Momentum. Punkt Ø får støtte fra Østfold fylkeskommune, Staten og Moss kommune. Galleri F 15 viser samtidskunst og har skiftende utstillinger gjennom året. Momentum er en nordisk biennale for samtidskunst og gjennomføres annet hvert år. Momentum AS leide de gamle bryggerilokalen av Eiendomsselskapet C A Heilmann AS fra 2003 til 2008 for å bruke dem til utstillingene, og året etter kjøpte Punkt Ø lokalene og har siden da lagt ned store ressurser i å oppgradere og tilrettelegge for kunstutstillinger. Men allerede i 2013 ble kunsthallen solgt igjen til Asterix AS. Partene har inngått leieavtale til ut 2017.

I Galleri F 15 vises også utstillinger arrangert av Punkt Ø. Fylkesgalleriet viser utstillinger i de andre kommunene i Østfold gjennom Kunstarena Østfold.


Kilder:Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)