Forskjell mellom versjoner av «Rabekk»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Rabekk''', tidligere et lite gårdsbruk på Høyda. Navnet kom av en liten bekk som randt fra Raet og ned til Værla. Hovedbygningen i empirestil fra 1820 ble testamentert til Moss og Om…)
 
m
Linje 1: Linje 1:
'''Rabekk''', tidligere et lite gårdsbruk på Høyda. Navnet kom av en liten bekk som randt fra Raet og ned til Værla. Hovedbygningen i empirestil fra 1820 ble testamentert til Moss og Omegns Museumslag i 1964, med fullt innbo fra 1800-tallet intakt. Ble brukt som museum lokale for kammermusikk. Innbrudd, hærværk og manglende vedlikehold førte til at huset måtte rives i 2006. Materialene er tatt vare på i h¨åp om at huset kan gjenreises et annet sted.
+
'''Rabekk''', tidligere et lite gårdsbruk på Høyda. Navnet kom av en liten bekk som randt fra Raet og ned til Værla. Hovedbygningen i empirestil fra 1820 ble testamentert til Moss og Omegns Museumslag i 1964, med fullt innbo fra 1800-tallet intakt. Ble brukt som museum, bl.a. brukt som  lokale for kammermusikk. Innbrudd, hærværk og manglende vedlikehold førte til at huset måtte rives i 2006. Materialene er tatt vare på i håp om at huset kan gjenreises et annet sted.
  
 
EV
 
EV

Revisjonen fra 31. mai 2012 kl. 10:58

Rabekk, tidligere et lite gårdsbruk på Høyda. Navnet kom av en liten bekk som randt fra Raet og ned til Værla. Hovedbygningen i empirestil fra 1820 ble testamentert til Moss og Omegns Museumslag i 1964, med fullt innbo fra 1800-tallet intakt. Ble brukt som museum, bl.a. brukt som lokale for kammermusikk. Innbrudd, hærværk og manglende vedlikehold førte til at huset måtte rives i 2006. Materialene er tatt vare på i håp om at huset kan gjenreises et annet sted.

EV