Forskjell mellom versjoner av «Refsnesalléen»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
m
(6 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Bydel Refsnes, navn bestemt 1948, men første del av gateløpet er mye eldre. Den eldste delen med den gamle alléen går fra østsiden av [[Bergersborg gård]](der den er stengt for biltrafikk), forbi [[Refsnesila]] til Bergersborgveien. Ved utbyggingen av Refsnes-området i 1960 - årene, ble Refsnesalléen forlenget helt til Refsnesstranda i nord.
+
Bydel Refsnes, navn bestemt 1948, men første del av gateløpet er mye eldre. Den eldste delen med den gamle alléen går fra østsiden av [[Bergersborg]] gård (der den er stengt for biltrafikk), forbi [[Refsnesila]] til [[Bergersborgveien]]. Ved utbyggingen av Refsnes-området i 1960 - årene ble Refsnesalléen forlenget helt til [[Refsnesstranda]] i nord. Dagligvarebutikken i Refsnesalleen ble åpnet i november 1963.
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen ([[JL]])
 +
 
 +
 
 +
[[Kategori: Gater, veier og stier]]

Revisjonen fra 2. feb. 2015 kl. 07:48

Bydel Refsnes, navn bestemt 1948, men første del av gateløpet er mye eldre. Den eldste delen med den gamle alléen går fra østsiden av Bergersborg gård (der den er stengt for biltrafikk), forbi Refsnesila til Bergersborgveien. Ved utbyggingen av Refsnes-området i 1960 - årene ble Refsnesalléen forlenget helt til Refsnesstranda i nord. Dagligvarebutikken i Refsnesalleen ble åpnet i november 1963.Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen (JL)