Forskjell mellom versjoner av «Refsnesalléen»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: Bydel Refsnes, navn bestemt 1948, men første del av gateløpet er mye eldre.)
 
 
(10 mellomliggende revisjoner av 4 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Bydel Refsnes, navn bestemt 1948, men første del av gateløpet er mye eldre.
+
[[Fil:Refsnesalleen IMG 0965.jpg|miniatyr|'''Refsnesalleen''' med en lang rekke blokker som ligger flott vestvendt mot Oslofjorden. ''(2019) Foto [[JK]]''.]]
 +
Bydel Refsnes, navn bestemt 1948, men første del av gateløpet er mye eldre. Den eldste delen med den gamle alléen går fra østsiden av [[Bergersborg]] gård (der den er stengt for biltrafikk), forbi [[Refsnesila]] til [[Bergersborgveien]]. Ved utbyggingen av Refsnes-området i 1960 - årene  ble Refsnesalléen forlenget helt til [[Refsnesstranda]] i nord. Dagligvarebutikken i Refsnesalleen ble åpnet i november 1963.
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen ([[JL]])
 +
 
 +
 
 +
[[Kategori: Gater, veier og stier]]

Nåværende revisjon fra 27. sep. 2020 kl. 17:11

Refsnesalleen med en lang rekke blokker som ligger flott vestvendt mot Oslofjorden. (2019) Foto JK.

Bydel Refsnes, navn bestemt 1948, men første del av gateløpet er mye eldre. Den eldste delen med den gamle alléen går fra østsiden av Bergersborg gård (der den er stengt for biltrafikk), forbi Refsnesila til Bergersborgveien. Ved utbyggingen av Refsnes-området i 1960 - årene ble Refsnesalléen forlenget helt til Refsnesstranda i nord. Dagligvarebutikken i Refsnesalleen ble åpnet i november 1963.Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen (JL)