Selskabet til Moss Bys Vel

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 2. jun. 2015 kl. 16:08 av JL (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Selskabet til Moss Bys Vel er en forening som skal forvalte Moss Samlags legat for Moss Bys Vel. Stiftet 31. mai 1912. Den første formannen var Jens Galtung. Legatets størrelse var den gang kr. 100.870, noe som i dag tilsvarer ca. kr. 3.000.000,-.

Selskabet til Moss Bys Vel har gitt støtte til foreninger og lag samt personer til formål innenfor Moss by, for å gjøre Moss til en bedre by å bo i, og som ikke ligger innenfor Moss kommunes lovbestemte oppgaver. Gjennom årene er det utbetalt ca. kr. 820.000,-.

SMBV har en representant i juryen til Moss bys pris for god byggeskikk og en representant i juryen for utdelingen av Mossianaprisen .

Den 14. juni 2014 overleverte SMBV - ved sin byleksikongruppe - det nye digitale leksikonet www.mossbyleksikon.no til Moss bys befolkning. Byleksikonet ble laget av: Irene Torstenson, Jørgen Ludvigsen, Fredrik Christian Bolin, Bjørn Wisth, Ivar Ernø, Elisabeth Vogt, Per Edfeldt og Hans Solerød, med bidrag fra Solveig Haug Urdal, Ragnar Hagen, Eilert Lund og Finn Saugestad.


Selskabets formenn har vært:

Medlemstallet ved 100-årsjubileet er ca. 340.Artikkelen er skrevet av: Ivar Ernø (IE)