Tivoli Amfi

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Tivoli ble i 1911 byens første kinobygning.. Noe senere kom tilbygget med vestibyle, billettluke, kontorer og maskinrom (1918). Fotograf: Bjørn Wisth, 2014.
Tivoli Amfi ble totalrestaurert i 2004. De nye eierne endret Tivoli til å bli et selskapslokale med innslag av revyframvisninger og konserter. Fotograf: Bjørn Wisth, 2014.

Tivoli Amfi, Storgaten 13 i Moss leies ut til både konferanser, underholdning og jubileer. Det er plass til 400 mennesker, eller 240 sitteplasser med bord. Her er også ekspertise på scenekunst, lyd og lysteknikk, hvor alt fra lokale helter til internasjonale stjerner har gjestet scenen. Tivoli Bakgården har utescene, stoler og bord.

Tivoli Amfi ble bygget som byens første faste kino fra 1911 og har gjennom historien vært arena for kino, folkerestaurant under krigen, bystyresal og øvelsested for lokale kor og korps. Kinoen ble nedlagt i 1956. Fra midten av 1980-tallet arrangerte Culturselskabet en rekke lokale revyer. Bygningen ble forlatt på midten av 1990-tallet, men ble restaurert og bygget ut i 2004. I dag fremstår Tivoli som en moderne bygning med scene, restaurant, bar i underetasjen samt nødvendige garderober, kontorer og lagerrom, uten å ha mistet sitt historiske særpreg. Blant brukerne er Stand Up Moss.

I 2019 overtok den danske pubkjeden "The Old Irish Pub" driften. Selskapet driver nå åtte puber i Norge i tillegg til 23 i Danmark.


Se også KattepinaEV