Moss Korforening

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Korforening er et blandet kor som legger vekt på klassiske korverk og kirkemusikk , men også musikk med mer profant preg . Målet er å kunne fremføre et oratorium minst hvert annet år . Koret ble etablert av Sigurd Islandsmoen i 1920 . Formålet var " å virke til fremme av korsang , spesielt større korverk " , altså kirkelige musikkverk skrevet for solister , kor og orkester .

De første årene fremførte koret flere store korverk , bl . a . i Universitetets Aula i Oslo . Foreningen hadde i disse årene et nært samarbeid med Marinemusikken i Horten , Filharmoniske Selskaps Orkester og Moss Orkesterforening . Flere ganger deltok koret i direktesendinger med NRK .

Koret satser fortsatt på å holde en god kunstnerisk kvalitet med opplevelsesrike konserter og turer både i Norge og utlandet . Av større klassiske oratorier har korforeningen de senere årene fremført Elijah og Paulus av Felix Mendelssohn , Stabat Mater av Rossini , Mozarts Requiem , Rutters Requiem og Händels Messiah . I disse oppsetningene har korforeningen samarbeidet med både norske og utenlandske orkestre og en lang rekke kjente norske solister og orkestre .

Kantor i Jeløy kirke , Trond Egil Oftung , har vært Moss Korforenings dirigent siden 1988 .

Framføringen av verket "Elias" ved 100-årsmarkeringen våren 2020 måtte utsettes pga koronaviruset.

EV

Kilde: Korforeningens hjemmeside