Barnehuset

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Statens Barnehus, Welhavens gate 2 i Moss ble åpnet høsten 2016. Det er nr. 11 i rekken av barnehus i Norge. Det er en egen seksjon i Øst politidistrikt. Barnehuset er et tilbud til barn og pårørende som møter rettsvesenet når det er mistanke om at barna er blitt utsatt for - eller vært vitne til - vold eller seksuelle overgrep. Tilbudet gjelder også voksne med nedsatt psykisk utvikling eller som er særlig sårbare. Her skal de kunne få medisinsk undersøkelse, dommeravhør, vitneavhør, og korttidsterapi. Sykehuset skal stille med spesialiserte barnelege og sykepleier. Pårørende og fagfolk skal kunne få råd og kompetanseheving. Barnehuset skal betjene alle de 38 kommunene i Øst politidistrikt, som består av Østfold, Follo og Romerike.

De fire avhørsrommene og oppholdsrommene er innredet slik at barna skal føle seg trygge og ikke bli distrahert. I de aller fleste tilfellene blir barna som avhørt i forbindelse med mistanke om seksuelle overgrep eller vold.

Barnehuset er dimensjonert for 750 avhør i året, men behovet viser seg å være nesten dobbelt så stort. Det er behov for både større lokaler og flere avhørere.

Kilde:

  • Moss Avis

Skrevet av Elisabeth Vogt EV