Forskjell mellom versjoner av «Fløytan»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Fløytan''' var oppnavnet på Kristian Marthinius Andersen (1877-1963), vognmann, møkkakjører og byoriginal. Fortsettes PE)
 
 
(2 mellomliggende revisjoner av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Fløytan''' var oppnavnet på Kristian Marthinius Andersen (1877-1963), vognmann, møkkakjører og byoriginal.
+
'''Fløytan''' var oppnavnet på Kristian Marthinius Andersen (1877-1963), vognmann, møkkakjører og byoriginal. Født på Kjenn i Såner, nær jernbanens daværende stoppested, og som barn moret han seg med å prøve å etterligne togfløyten som ga signal når togene kom og gikk. Hans evne til å fløyte som toget førte til det oppnavnet han ble kjent under i Moss.  
  
Fortsettes PE
+
Kristian Fløytan bodde i mange år i en primitiv bu av planker, granbar og bølgeblikk under en fjellrabbe ved Labukta i [[Mosseelva]] et stykke ovenfor demningen i [[Sponvika]]. Hadde i mange år jobb som kjørekar hos vognmann Lauritz Johansen i [[Chrysties gate]], og kjørte med hest og møkkabrigg rundt i byen og tømte utedoer. Med krøllbart, rødmusset nese og tyggende på skråtobakk var «''Fløytan' på møkkabriggen» et kjent trekk i bybildet.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
'''Kilde:'''
 +
*''Byorginaler og andre folk'' av Frank Berg, Moss 1991
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: [[Bolin, Fredrik Th.|Fredrik Th. Bolin]] og [[Edfeldt, Per|Per Edfeldt]] ([[PE]])
 +
 
 +
 
 +
[[Kategori : Personer]]

Nåværende revisjon fra 25. mai 2014 kl. 23:58

Fløytan var oppnavnet på Kristian Marthinius Andersen (1877-1963), vognmann, møkkakjører og byoriginal. Født på Kjenn i Såner, nær jernbanens daværende stoppested, og som barn moret han seg med å prøve å etterligne togfløyten som ga signal når togene kom og gikk. Hans evne til å fløyte som toget førte til det oppnavnet han ble kjent under i Moss.

Kristian Fløytan bodde i mange år i en primitiv bu av planker, granbar og bølgeblikk under en fjellrabbe ved Labukta i Mosseelva et stykke ovenfor demningen i Sponvika. Hadde i mange år jobb som kjørekar hos vognmann Lauritz Johansen i Chrysties gate, og kjørte med hest og møkkabrigg rundt i byen og tømte utedoer. Med krøllbart, rødmusset nese og tyggende på skråtobakk var «Fløytan' på møkkabriggen» et kjent trekk i bybildet.


Kilde:

  • Byorginaler og andre folk av Frank Berg, Moss 1991Artikkelen er skrevet av: Fredrik Th. Bolin og Per Edfeldt (PE)