Höegh Eiendom

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Höegh Eiendom utvikler og restaurerer Konventionsgården, Verket-boligene og det tidligere fabrikkområdet til Peterson-konsernet. Fotograf: Bjørn Wisth, 2014
Byggherre Höegh Eiendoms informasjon på nordveggen til Verket 7: "Vi bevarer Verket". Fotograf: Bjørn Wisth, 2014.
Höegh Eiendom legger ned et imponerende restaureringsarbeide foran grunnlovsmarkeringen i Konventionsgården. Fotograf: Bjørn Wisth
Gamle Cellulosen på Verket utgjør 100.000 kvadratmeter fabrikk- og kontorlokaler. Fotograf: Bjørn Wisth, 2014.
Höegh Eiendom disponerer hele 150 mål på Peterson-området, i tillegg til Verketboligene og Konventionsgården. Fotograf: Bjørn Wisth, 2014.

Höegh Eiendom, Konventionsgården, Verket 22 i Moss. Bransje: Eiendomsutvikling. Höegh Eiendom AS eies av familien Höegh og har hovedkontor i Oslo. I Moss eier Höegh Eiendom hele den tidligere Peterson-tomten på 150 mål, med 100.000 kvadratmeter fabrikk- og kontorlokaler, samt alle de tidliere arbeiderboligene i Verket og Konventionsgården. Höegh Eiendom har satt i stand de gamle arbeiderboligene i Verket som nå brukes til studentboliger.

Nord for Sponvika, på åsryggen mellom Innfartsveien og den tidligere Peterson-fabrikken, har Höegh Eiendom planer om å bygge ut 150 mål med boliger. I tillegg tar Höegh hånd om videreutviklingen av Konventionsgården og de gamle arbeiderboligene på Verket til studentboliger. Konventionsgårdens bakbygning er rustet opp til studiesenteret Campus Moss, og huser til daglig 200 studenter fra American College of Norway, Folkeuniversitetet og Studiesenteret.


Se også selskapets hjemmeside: Höegh Eiendom AS

Se også: Arbeiderboligene på Verket

Kilde:

  • Moss Avis.

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)