Krapfoss Industrier

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Krapfoss Industrier AS, (KIAS), Vålerveien 65, Moss.


KIAS er Norges eldste attføringsbedrift, den ble etablert i 1954, etter initiativ fra Moss Rotary. Bedriften ble omdannet til aksjeselskap i 1975, med Rotary som hovedaksjonær, og kommunene Moss, Våler og Østfold fylkeskommune som medaksjonærer. I 2018 er bedriften organisert som et konsern, med KIAS som morselskap for datterselskapene Kias Reklame AS, Fortuna HR AS og Kolsrud Anleggsgartner AS. Fra 2015 er firmaene Reprotrykk og M-Pro lagt inn under Krapfoss Industrier.

KIAS tilbyr en rekke forskjellige arbeidsarenaer som jobbsøkere kan forsøke seg på, på veien tilbake til det vanlige arbeidsmarkedet. I tillegg til virksomheten i Vålerveien driver bedriften også Solgaard Café og Solgaard Sport & Fritid. De ansatte får prøvd ut sin arbeidsevne, får arbeidstrening innen flere yrker og hjelp til å komme tilbake til arbeidslivet.

Hovedoppgaven er å avklare og kvalifisere attføringskandidater. Hvert år formidles ca 75 prosent av attføringssøkerne til det ordinære arbeidsmarkedet. Arbeid med bistand er et tilbud til mennesker som er tilknyttet Yrkesrettet attføring / NAV. Ordningen er tilrettelagt for å gi kandidatene muligheter for en myk tilbakegang til et yrkesaktivt liv eller utdannelse.


Kilder:

  • Bedriftens hjemmeside
  • Moss AvisEV