Lions Club

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Lions Club har som mål å hjelpe andre mennesker lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hoveddelen av klubbenes engasjement skjer i nærmiljøet. De ønsker å vise omtanke for mennesker som har det vanskelig – syke, eldre og funksjonshemmede. Arbeid med de unge er et prioritert område, og Lions satser spesielt på holdningsskapende arbeid og aktiviteter.

Det er to aktive Lionsklubber i Moss:

  • Lions Club Moss er den største og eldste klubben i Moss, stiftet 12. januar 1962. Klubben holder sine møter hver første mandag i måneden i Framnes Fritidssenter på Jeløy.
  • Lions Club Moss Øst ble stiftet 29. februar 1984. Den holder sine møter hver fjerde mandag i måneden på Melløs stadion.


Lions Club Moss forbindes først og fremst med de årlige julegateåpningene i Moss, mens søsterklubben Moss Øst har markert seg på andre områder, blant annet ved å skjenke en grillhytte til Krisesenteret i Moss. I 2006 opprettet Lions Club Moss Øst et eget fond hvor inntektene fra foreningens tulipansalg ble satt inn. Pengene gis til lokale lag og foreninger og enkeltpersoner som aktivt arbeider for positive og sosiale aktiviteter mot rus og mobbing blant barn og unge.


Kilder: Lions Norge


Artikkelen er skrevet av: Finn Saugestad (FS)