Moss Historielag

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
1814-utstilling i Konventionsgården: Rådgiver i Moss kommune, Berit Kolden kunne ønske publikum velkommen til 1814-utstillingen i Konventionsgården 17. mai 2014. Den var åpen for publikum hver lørdag og søndag fram til 31.08.14. Her står hun sammen med Arild Johnsen (leder) og Arild Austad i Moss Historielag, foran pulten til Moss bys eidsvoldsmann, Gregers Winther Wulfsberg. Pulten er en del av sommerens utstilling. Bildekilde: Moss Avis / Fotograf: Anders Engen Sandén (2014)


Moss Historielag ble stiftet i 2005 som forening for lokalhistorieinteresserte i Moss. Laget har drøyt 250 betalende medlemmer i 2018. Historielaget arrangerer temamøter omlag hver måned, guidede turer i byen av og til, har slektsforskningsgruppe og kulturminnegruppe, har en rekke prosjekter og har siden starten i 2005 utgitt medlemsbladet Strandsitteren med tre nummer à 36 sider pr. år. Spesialnummeret om Verket ble utgitt i nyskrevet og utvidet utgave til Christian Frederik-dagene i august 2014, og et spesialnummer om Jeløy ble utgitt i 2016.

Moss Historielag har også en samling av digitalt kildemateriale, historiske kart, gamle bilder og dokumenter og et søkbart arkiv på sin hjemmeside over alle artikler som har stått i medlemsbladet siden starten. Det inneholder i 2018 over 250 artikler.

Moss Historielag fikk høsten 2013 sine egne lokaler i "Justus ", den røde bygningen ved tidligere Orkerød Barnehjem på Jeløy.

Lagets hjemmeside: http://www.mosshistorielag.org

Se også: Mossekonvensjonen og Konventionsgården


Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)