Moss byleksikon:Velkommen til Moss byleksikon

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 3. jun. 2014 kl. 00:20 av FCB (diskusjon | bidrag) (Ny side: <div style="padding:1em 1em 1em 1em;border:1px solid #444455;background:#eeeeff;"> :'''''Ikke bruk denne siden til å testredigere med, bruk heller sandkassen!''''' …)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk
Ikke bruk denne siden til å testredigere med, bruk heller sandkassen!

Velkommen til Moss byleksikon!

Moss byleksikon er på akkurat samme måte som Wikipedia et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er å lage et leksikon med åpent innhold. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke. Arbeidet med å samle, skrive og organisere innholdet til Moss byleksikon har pågått gjennom mange år, og leksikonet ble offisielt lansert og gitt som gave fra Selskabet til Moss bys Vel til befolkningen i Moss den 14. juni 2014. Det er i øyeblikket 2 581 artikler og 1 435 bilder innenfor en rekke kategorier.

Du kan delta

Det er svært enkelt å legge inn og redigere artikler i Moss byleksikon. Du kan redigere en hvilken som helst artikkel akkurat nå! Det er bare å klikke på lenken «rediger» over artikkelen, skrive i boksen under og trykke på «Lagre siden». Hvis du er ny kan du eksperimentere i sandkassen. En rød lenke betyr at artikkelen ikke eksisterer (men du kan opprette den ved å følge lenken), og nye oppslagsord kan skapes ved å skrive dem inn i søkefeltet til venstre og trykke «Gå».

Registrer deg

Selv om man også kan redigere sider uten å logge seg inn, er det lurt å registrere seg som bruker — en brukerkonto gir mange fordeler, f.eks. mulighet til å laste opp bilder. Det er helt gratis, anonymt og tar bare noen sekunder (informasjon om innlogging og brukernavn). Hvis du har lyst kan du gjerne skrive litt om deg selv på din brukerside, som du finner ved å klikke på brukernavnet ditt helt øverst når du er logget inn. Du får også en egen diskusjonsside hvor andre brukere kan kontakte deg.

Hvordan bør artikler skrives?

Før du begynner bør du imidlertid ta en titt på Hvordan man redigerer en side og Stilmanualen, for å se hvordan en artikkel bør settes opp og hvordan man svært enkelt kan formatere tekst. Det er også viktig å forsøke å skrive utfra et nøytralt utgangspunkt, og man bør bruke hele setninger. Du kan diskutere en artikkel ved å klikke på «diskusjon» øverst på siden.

Få hjelp av andre

Hvis du trenger hjelp kan du gjerne spørre en av de andre brukerne, eller en annen bruker som holder på å bidra, du finner siste aktive brukere under lenken Siste endringer i menyen til venstre. Du kan og spørre på Torget, hvor andre wikipedianere vil forsøke å gi deg svar på det du lurer på. Du kan også få hjelp på IRC-kanalen til Wikipedia på norsk.

Bruke materiale fra andre versjoner av Wikipedia

Selv om de enkelte språkutgavene er selvstendige prosjekter, er alle en del av Wikipedia. Du kan altså fritt oversette og bruke materialet fra andre utgaver av Wikipedia, som f.eks. engelsk, tysk, dansk eller svensk, på den norske Wikipedia, uten å tenke på kreditering. Dette er ofte en stor fordel, siden det som regel finnes svært grundige artikler på mange av disse. Her kan man dessuten finne bilder.

Hjelp:Portal > Moss byleksikon:Velkommen til Moss byleksikon