Moss byleksikon:Velkommen til Moss byleksikon

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Velkommen til Moss byleksikon!

Moss byleksikon er nøyaktig som Wikipedia et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er og har vært å lage et leksikon med åpent innhold. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke, i henhold til gjeldende lovverk om åndsverk og opphavsrett. Arbeidet med å samle, skrive og organisere innholdet til Moss byleksikon har pågått gjennom mange år, og leksikonet ble offisielt lansert og gitt som gave fra Selskabet til Moss Bys Vel til befolkningen i Moss den 14. juni 2014. Det er i øyeblikket 2 479 artikler og 1 350 bilder innenfor en rekke kategorier.

Du kan delta

Det er svært enkelt å legge inn og redigere artikler i Moss byleksikon. Du kan redigere en hvilken som helst artikkel akkurat nå! Det er bare å klikke på lenken «rediger» over artikkelen, skrive i boksen under og trykke på «Lagre siden». En rød lenke betyr at artikkelen ikke eksisterer (men du kan opprette den ved å følge lenken), og nye oppslagsord kan skapes ved å skrive dem inn i søkefeltet til venstre og trykke «Gå».

Registrer deg

Du må ha registrert deg som bruker og være innlogget for å kunne opprette og redigere artikler, samt laste opp bilder og lydklipp. Brukerne må også oppgi sine e-postadresse for å bekrefte sin identitet. HUSK: Du er selv juridisk ansvarlig for det du skriver og laster opp.

Bidrag fra en registrert bruker vil for administratorer og andre med utvidede rettigheter fremstå med røde utropstegn i siste endringer. Slike endringer må godkjennes av en administrator. Utropstegnene viser også andre brukere at vedkommende kan trenge ekstra oppmerksomhet og assistanse.

Hvis du har lyst kan du gjerne skrive litt om deg selv på din brukerside, som du finner ved å klikke på brukernavnet ditt helt øverst når du er logget inn. Du får også en egen diskusjonsside hvor andre brukere kan kontakte deg.

Hjelp til å skrive og redigere artikler

Det vil komme mer informasjon og hjelp til hvordan du redigerer, formaterer og komponerer artikler i Moss byleksikon. Denne informasjonen vil være tilgjengelig fra disse sidene og fra Hjelp-sidene.