VingCard Elsafe

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
VingCard-låser ble fram til 2007 bare produsert på Høyda. Siden er produksjonen flyttet over til Kina. Bildekilde: VingCard Elsafe

VingCard Elsafe, Sophus Lies vei i Moss - er en total-leverandør av elektroniske låssystemer, safer, energi sparesystemer og minibarer til den globale hotell- og cruise industrien, samt forretning, off-shore og lignende

VingCard Elsafe har hovedkvarter i Moss, men produksjonsvirksomheten er idag lokalisert i Shanghai i Kina. Salgsorganisasjonen er representert med datterselskaper og distributører i mer enn 140 land. VingCard Elsafe er en del av ASSA ABLOY. Låsene er basert på den såkalte nøkkelkort-teknologien. Elektroniske safer er bedriftens andre store produkt, og energisparesystem og minibarer komplementerer tilbudet til hotellindustrien.

VingCard's låser ble frem til 2007 bare produsert på Høyden i Moss. Elsafes produkter ble laget i Leksvik. Siden 2007 er produksjonen gradvis blitt flyttet til Shanghai og nye produksjonsfasiliteter der. Samtidig har produksjonen i Leksvik blitt lagt ned og i Moss er det nå et distribusjonssenter.

VingCard's produkter så dagens lys sent på 1970-tallet som en enhet under TrioVing. Oppfinneren av verdens første nøkkelhullkortlås, Tor Sørnes, var en verdifull kollega og oppfinner i bedriften i mange år. I 1979 ble den første låsen eksportert til USA, hvor det ble innstallert en lås på Westin Peachtree Plaza i Atlanta i Georgia. Siden den gang har VingCard's låser blitt solgt verden over og utgjør idag mer enn 35.000 installasjoner.

VingCard ble i 1995 utskilt fra TrioVing og ble kort tid etter en del av ASSA ABLOY Group.

I 1997/98 slo VingCard a.s seg sammen med Elsafe International a.s, fortsatt to selskap, men sammen om salg og markedsføring. Det var først i 2006 at en fusjon mellom VingCard a.s og Elsafe International a.s ble en realitet og har siden da vært VingCard Elsafe as.

Se også:


Kilde:

  • Renate HenriksenArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)