Vingparken

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Vingparken, tidligere industriområdet til TrioVing og VingCard ElsafeHøyda i Moss. Enata Eiendom kjøpte det ca. 100 mål store industriområdet i 2013 og er i full gang med å bygge det ut med 250 boliger. Byggestart var i 2015, med treboligblokker som kan ses fra hele byen. Og det kommer flere boliger. I tillegg skal to nye boligtårn påbegynnes i 2019, og etter hvert enda to litt lavere blokker. I 2015 ble det som ble kalt Rosenvingparken omdøpt til Vingparken. Selve parken er på 25 mål.

Lilleng Helsepark har etablert seg i parken, med psykologer, gestaltterapi, allmennleger, psykologer, tannleger, fysioterapeuter, treningsstudio og apotek. Meningen er at brukerne skal ha helseparken som et integrert tilbud med et nettverk av behandlere. I tillegg til helseparken er det en rekke forretninger, restaurant og kontorer i Vingparken.

For at historien skal huskes, er det satt opp en to meter høy stålskulptur, et forstørret gammelt nøkkelkort som ble produsert på VingCard som holdt til her tidligere gjennom 60 år.


Kilder:

  • Moss Avis
  • Næringsverket


---

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)